ΤΕΝΙΣ

Μπασελό: "Ήταν ντοπέ ο Ναδάλ"

Μπασελό: "Ήταν ντοπέ ο Ναδάλ"

Η πρώην υπουργός υγείας και αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελό, είπε σε συνέντευξη της ότι ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν ντοπέ το 2012. Εξοργισμένη αντίδραση από τον Ισπανό. (VIDEO)

Τα χτυπήματα που δέχεται το τένις είναι απανωτά και αυτή τη φορά ήρθε μία ακόμα καταγγελία για ντόπινγκ. Εκείνη που προχώρησε σε αυτή ήταν η Ροσελίν Μπασελό. Πρόκειται για την πρώην υπουργό αθλητισμού και υγείας της Γαλλίας.

Η Μπασελό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι "D8" και στην εκπομπή "Le Grand 8" αναφέρθηκε στην υπόθεση ντόπινγκ με την Μαρία Σαραπόβα και αποκάλυψε ότι στο παρελθόν υπήρξε σιωπηρή τιμωρία του Ράφαελ Ναδάλ.

"Ξέρουμε ότι ο διάσημος τραυματισμός του Ράφαελ Ναδάλ που τον άφησε εκτός για 7 μήνες, είναι λόγω θετικού έλεγχου ντόπινγκ. Όταν βλέπεις έναν παίκτη να μένει μακριά για τόσους μήνες, είναι επειδή έχει βρεθεί θετικός. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές" είπε μεταξύ άλλων η πρώην Γαλλίδα υπουργός.

Χωρίς να το διευκρινίζει η Μπασελό προφανώς αναφέρεται στο 2012. Εκείνη την περίοδο ο Ναδάλ είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου επτά μήνες λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ουσιαστικά το 2013.

Ναδάλ: "Είμαι εντελώς καθαρός"

Η αντίδραση του Ισπανού δεν άργησε να έρθει. Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται για τη συμμετοχή του στο "Indian Wells" του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα και τόνισε: "Ξέρετε κάτι, τα έχω ακούσει και κατά το παρελθόν. Είμαι εντελώς καθαρός. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να κάνω κάτι άσχημο. Όταν τραυματίζομαι, τραυματίζομαι. Ποτέ δεν έχω πάρει κάτι για να επιστρέψω πιο γρήγορα. Πιστεύω στο άθλημα και στις αξίες που εκπροσωπεί. Λατρεύω αυτό το άθλημα".

Λίγο νωρίτερα δηλώσεις είχε κάνει κι ο προπονητής του "Ράφα", Τόνι Ναδάλ ο οποίος αποκάλυψε ότι η πλευρά του αθλητή σκέφτεται να κινηθεί νομικά. "Οι δικηγόροι του Ράφα εξετάζουν το ενδεχόμενο αγωγής. Σε αυτόν τον κόσμο, αντί να αποδεικνύεται η ενοχή, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αθώος. Δεν εκπλήσσομαι πλέον από αυτά που λέει ο κόσμος, όμως τέτοια σχόλια από πρώην παράγοντα του αθλητισμού, είναι απίστευτα για μένα" ήταν το σχόλιο του.

Δείτε και το σχετικό βίντεο με τη δήλωση της Μπασελό, αλλά και την αντίδραση του Ναδάλ.

Η κόντρα Ισπανών και Γάλλων

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ανατρέξουμε στο 2011 μία χρονιά κατά την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε η κόντρα ανάμεσα στους Γάλλους και τους Ισπανούς στο τένις.

Τότε ενόψει και της αναμέτρησης των δύο χωρών στο Davis Cup ο Γιανίκ Νοά είχε αφήσει σαφέστατες υπόνοιες για ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της Ισπανίας (μέλος της οποίας φυσικά ήταν ο Ναδάλ). "Πως μπορεί μια χώρα να κυριαρχήσει στο άθλημα από τη μία ημέρα στην άλλη; Ανακάλυψαν νέες τεχνικές προπόνησης και μεθόδους που κανένας άλλος δεν μπορεί να φανταστεί; Αν δεν έχει το μαγικό φίλτρο είναι δύσκολο να τους νικήσεις" είχε δηλώσει τότε μεταξύ άλλων.

Η κόντρα καλά κρατεί από τότε και φαίνεται πως οι συγκεκριμένες καταγγελίες της Μπασελό κατά του Ναδάλ προσθέτουν ένα ακόμα επεισόδιο σε αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ