ΤΕΝΙΣ

Μουράτογλου: "Πώς κατάφερα να αλλάξω το πεπρωμένο μου"

Μουράτογλου: "Πώς κατάφερα να αλλάξω το πεπρωμένο μου"

Συνέντευξη στο περιοδικό "TRIP" παραχώρησε ο ελληνικής καταγωγής προπονητής του τένις, Πατρίκ Μουράτογλου, ο οποίος συνεργάζεται με Σερένα Γουίλιαμς και Στέφανο Τσιτσιπά.

Συνέντευξη στο περιοδικό "TRIP" της εφημερίδας "Πελοπόννησος" της Πάτρας παραχώρησε ο ελληνικής καταγωγής προπονητής του τένις, Πατρίκ Μουράτογλου, ο οποίος συνεργάζεται με τη Σερένα Γουίλιαμς και το Στέφανο Τσιτσιπά.

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν το βιβλίο του ("The Coach"), στο οποίο ο Π. Μουράτογλου μιλάει για τη ζωή και το τένις. Στις σελίδες του βιβλίου οι αναγνώστες θα βρουν ιστορίες που αφηγείται ο Π. Μουράτογλου, όπως αυτές προέκυψαν μέσα από την πορεία των αθλητών και αθλητριών, με τους οποίους συνεργάστηκε. Θυμάται ακόμα τα δύσκολα παιδικά χρόνια του και πως κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία.

"Όταν ήμουν παιδί, αισθανόμουν χαμένος, ντροπαλός και ανίκανος να συνδεθώ με τους ανθρώπους. Στο βιβλίο εξηγώ πώς κατάφερα να αλλάξω το πεπρωμένο μου... Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά και θυμάμαι τον εαυτό μου πολύ αδύναμο, σε σημείο που ορισμένοι να με μεταχειρίζονται πολύ άσχημα. Αργότερα, με την εμπειρία που απέκτησα, έμαθα ότι έχουμε όλοι την ικανότητα να αλλάξουμε και να κάνουμε στη ζωή μας όπως επιθυμούμε. Στο βιβλίο μου εξηγώ πώς κατάφερα, από το μηδέν, να πετύχω όσα έχω πετύχει στη ζωή μου".

Βασικό κομμάτι της καριέρας του είναι η συνεργασία με τη Σερένα Γουίλιαμς. Την βοήθησε να κατακτήσει 10 τίτλους Γκραν Σλαμ, αλλά ο επόμενος στόχος, όπως είπε, είναι να την βοηθήσει να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών.

Ένα από τα δύο νέα μέλη στην ομάδα του Π. Μουράτογλου είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για τον οποίο λέει μεταξύ άλλων: "Πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Δουλεύει σκληρά και είναι ανταγωνιστικός με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Παίζει εξαιρετικό τένις και έχει λαμπρό μέλλον".

Ο Π. Μουράτογλου μιλάει και για την Ελλάδα, τονίζοντας: "Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι Ελλάδας μέσα μου. Η ιδιοσυγκρασία μου είναι μάλλον ελληνική, παρά γαλλική. Μ' αρέσει πολύ να έχω φίλους στο σπίτι μου, ενίοτε μπορώ να γίνω θορυβώδης, μ' αρέσει πολύ να είμαι στοργικός και γενναιόδωρος με τους δικούς μου ανθρώπους... Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, όπως και η Γαλλία. Μπορεί να μεγάλωσα στη Γαλλία με μητέρα Γαλλίδα, αλλά, κατά το ήμισυ, αισθάνομαι Έλληνας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ