ΤΕΝΙΣ

Μόχθησε ο Τιμ στην επιστροφή του

Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Με δύσκολη νίκη επί του Φελίπε Μελιγκένι Ροντρίκεζ Άλβες ξεκίνησε την προσπάθεια κατάκτησης του δεύτερου τίτλου του στο Ρίο ο Ντόμινικ Τιμ.

Δύο εβδομάδες, περίπου, μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Australian Open και την ήττα από τον Τζόκοβιτς, ο Ντόμινικ Τιμ επέστρεψε στη δράση και πραγματοποίησε το φετινό του ντεμπούτο στο ATP 500 τουρνουά του του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο 26χρονος Αυστριακός, συνάντησε δυσκολίες απέναντι στον 21χρονο Βραζιλιάνο wild card, Φελίπε Μελιγκένι Ροντρίκεζ Άλβες αλλά τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Νο317 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-2, 4-6, 6-1 σε μια πολύ ζεστή βραδιά την Τρίτη.

Για τον Ροντρίγκεζ Άλβες ήταν ένα ματς ορόσημο στην καριέρα του, αφού δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά τενίστα της πρώτης 80αδας, πόσω μάλλον έναν από τους 3-4 καλύτερους στον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Παρ'όλαυτά, υπήρχαν στιγμές στο ματς όπου ο Βραζιλιάνος κόντραρε στα ίσια τον καταξιωμένο αντίπαλό του και κατάφερε να τον ωθήσει στα τρία σετ, παίζοντας εμπνευσμένο τένις και έχοντας το κοινό με το μέρος του.

Μετά την ελεγχόμενη κατάκτηση του 1ου σετ, ο Τιμ ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και πήρε ιατρικό ταιμ άουτ στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Ο Ροντρίγκεζ Άλβες ανάγκασε σε μεγαλύτερα ράλι τον Αυστριακό και τον ώθησε σε αβίαστα λάθη (18 στο σετ), με αποτέλεσμα να "κλέψει" το 2ο σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Αντιμετωπίζοντας το φάσμα ενός πρόωρου και απρόσμενου αποκλεισμού, ο Ντόμινικ Τιμ έβαλε τα δυνατά του στο καθοριστικό σετ και από το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις του να τελειώσει γρήγορα την υπόθεση νίκη, κάτι που κατάφερε μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα.

Στο 2ο γύρο, το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Ζαουμέ Μουνάρ ο οποίος νωρίτερα κέρδισε 7-5, 6-4 τον Σαλβατόρε Καρούσο.

Αν καταφέρει να προκριθεί στους "8" της διοργάνωσης, ο Τιμ θα ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Νο2 του ταμπλό, Ντούσαν Λάγιοβιτς, κατάφερε να ξεπεράσει τη δύσκολη πρεμιέρα με αντίπαλο τον Μάρκο Τσεκινάτο, κερδίζοντας με 6-4, 6-7(4), 6-1 τον αντίπαλό του και σφράγισε το ραντεβού με τον επίσης Ιταλό, Λορένζο Σονέγκο.

Δύσκολη νίκη σημείωσε και ο Μπόρνα Τσόριτς, Νο3 του ταμπλό, επικρατώντας 7-6(5), 7-5 τον Αργεντίνο, Χουάν Ιγκνάσιο Λοντέρο και θα αντιμετωπίσει τον wild card, Τιάγκο Σίμπουθ Γουάιλντ για την είσοδο στα προημιτελικά.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ