ΤΕΝΙΣ

Μονοπυρήνωση πέρασε ο Κοκκινάκης

Australia's Thanasi Kokkinakis waves after he retired injured from his first round match against Japan's Taro Daniel at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 15, 2019. (AP Photo/Kin Cheung)
Australia's Thanasi Kokkinakis waves after he retired injured from his first round match against Japan's Taro Daniel at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 15, 2019. (AP Photo/Kin Cheung) AP PHOTO/KIN CHEUNG

H ατυχία συνεχίζει να χτυπά τον Θανάση Κοκκινάκη, οποίος αποκάλυψε ότι η φετινή απουσία από το Australian Open ήταν λόγω μονοπυρήνωσης.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες την καριέρα του, δεν έχει καταφέρει να παίξει σταθερά τένις από το 2015 όταν τραυματίστηκε και εγχειρίστηκε για πρώτη φορά στον ώμο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιβεβαιώσει όσους μίλαγαν για το επόμενο big thing του Αυστραλέζικου τένις.

Με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους της πατρίδας του, ο Κοκκινάκης αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο προσβλήθηκε από λοιμώδη μονοπυρήνωση και πέρασε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του, αφού τα βράδια δεν μπορούσε να αναπνεύσει ενώ έχασε και 10 κιλά.

Τώρα είναι καλά και προσπαθεί να επιστρέψει σε φόρμα.

"Ο λαιμός μου ήταν τόσο μολυσμένος, που έκλεινε η αναπνοή μου και δεν μπορούσα να ανασάνω μόλις κοιμόμουν. Έχασα 10 κιλά γιατί δεν μπορούσα να φάω" είπε και συνέχισε: "Τώρα προσπαθώ να είμαι σε φόρμα. Δεν κοιτάω μακριά, μόνο να φτιάξω τη φυσική μου κατάσταση χωρίς να το πιέζω πολύ. Μόλις το ξεπεράσω πλήρως, θα επιστρέψω".

Ο Κοκκινάκης δεν τα παρατάει και παρά τα πολλά και διάφορα προβλήματα τραυματισμού, είναι διατεθειμένος να κάνει ένα ακόμη νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

"Προσπάθησα να επιστρέψω τον Δεκέμβριο, πριν καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένιωθα να μένω γρήγορα από δυνάμεις αλλά πίστευα ότι ήταν λόγω του καπνού από τις φωτιές που είχαμε τότε στην Αυστραλία. Ο λαιμός μου με πονούσε. Ένιωθα λες και έτρωγα ξυράφια και πήγα στο νοσοκομείο στη Μελβούρνη. Επέστρεψα στην Αδελαϊδα και χειροτέρεψε, δεν μπορούσα να φάω, να πιω νερό. Πήγα ξανά στο νοσοκομείο. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, νιώθω υγιής" πρόσθεσε ο Κοκκινάκης που καταλαμβάνει το Νο237 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Kin Cheung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ