ΤΕΝΙΣ

Μίλμαν: "Ο Τιμ παρεξηγήθηκε"

FILE - In this Jan. 24, 2020, file photo, Australia's John Millman reacts during his third round match against Switzerland's Roger Federer at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia. Just four matches after his five-setter against Federer on one of the biggest stages in tennis, Millman was having to scramble to find a practice court. (AP Photo/Lee Jin-man, File)
FILE - In this Jan. 24, 2020, file photo, Australia's John Millman reacts during his third round match against Switzerland's Roger Federer at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia. Just four matches after his five-setter against Federer on one of the biggest stages in tennis, Millman was having to scramble to find a practice court. (AP Photo/Lee Jin-man, File) AP PHOTO/LEE JIN-MAN, FILE

Ο Τζον Μίλμαν έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ντόμινικ Τιμ, για τις περιβόητες δηλώσεις που έκανε πριν από μερικές εβδομάδες, αρνούμενος να συμμετάσχει στο "Player Relief Fund".

Να και ένας τενίστας που ήρθε να υποστηρίξει τον Ντομινίκ Τιμ. Μιλάμε φυσικά για τις περιβόητες δηλώσεις του Αυστριακού προ μερικών εβδομάδων στις οποίες έδειξε την απροθυμία του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Player Relief Fund, την πρωτοβουλία δηλαδή του Νόβακ Τζόκοβιτς ώστε οι Τοπ100 παίκτες να συνεισφέρουν μεταξύ 5 και 30 χιλιάδων δολαρίων σε τενίστες μα χαμηλότερη κατάταξη.

Ο Τζον Μίλμαν, που ήδη φέτος μας χάρισε ένα μαγικό ματς με τον Ρότζερ Φέντερερ στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, είναι ένας τενίστας που έχει μείνει στην καριέρα του για αρκετό καιρό εκτός Τοπ100, οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι τις αυξημένες δυσκολίες των τενιστών που βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Ωστόσο, ο Αυστραλός τενίστας θεωρεί ότι τα λεγόμενα του Τιμ παρερμηνεύτηκαν ενώ κακώς του την "έπεσαν" οι περισσότεροι με αποκορύφωμα τη δημόσια επιστολή που έστειλε με αποδέκτη τον Αυστριακό μια νεαρή Αλγερινή τενίστρια.

"Τα σχόλια του Τιμ παρερμηνεύτηκαν από τον κόσμο. Είπε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στο Player Relief Fund αλλά ανέφερε ότι θέλει να βοηθήσει ο ίδιος αυτούς που θα κρίνει ότι έχουν ανάγκη. Οι παίκτες εκτός του Τοπ100 έχουν δυσκολίες είτε υπάρχει κορονοϊός είτε όχι. Αυτό δεν θα πρέπει να πέφτει σαν βάρος στις πλάτες του Τιμ. Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για την ATP, τη WTA και την ITF.

Θα έπρεπε οι συγκεκριμένοι να έχουν προσπαθήσει περισσότερο ώστε να αναπτύξουν το παιχνίδι και τα έσοδά του και για αυτούς τους αθλητές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, για μένα, είναι ότι χρειάστηκε ο κορονοϊός για να επισημανθεί αυτό το πρόβλημα. Υπήρξαν τεράστις ευκαιρίες στο παρελθόν για να συγκεντρωθούν πολλά χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Αλλά δεν έγινε η δουλειά που έπρεπε" ανέφερε ο Μίλμαν στρέφοντας τα βέλη του προς τις διοργανώτριες αρχές του αθλήματος.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Lee Jin-man, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ