ΤΕΝΙΣ

Μικρή οικονομική ζημιά για το Wimbledon

Μικρή οικονομική ζημιά για το Wimbledon

Μπορεί το φετινό Wimbledon να μην πραγματοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όμως οι Βρετανοί δεν θα επηρεαστούν καθόλου οικονομικά.

Αν όλα ήταν φυσιολογικά, αυτές τις ημέρες θα παρακολουθούσαμε χορτάρινες μάχες στο ιστορικό All England Club του Λονδίνου.

Το φετινό Wimbledon δεν θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 ωστόσο οι Βρετανοί δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οικονομικά, όπως εξήγησε και ο Chief Executive, Ρίτσαρντ Λιούις.

"Δεν θα επηρεαστούμε σημαντικά. Αν πρέπει να το ακυρώσεις, είναι υπέροχο να είσαι ασφαλισμένος. Είμαστε σε πολύ καλή θέση, πολύ σταθεροί οικονομικά. Το Βρετανικό τένις είναι πολύ καλά προστατευμένο" είπε ο Λιούις σε δημοσιογράφους, πλέκοντας το εγκώμιο των συμπατριωτών του που πριν από 17 χρόνια είχαν προνοήσει και είχαν ασφαλίσει την ιστορική διοργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια, το Wimbledon πλήρωνε 2εκ. δολάρια το χρόνο σε ασφαλιστική εταιρία και η φετινή αποζημίωση, λόγω κορονοϊού, θα γεμίσει τα ταμεία της διοργάνωσης με 141εκ. δολάρια!

Όπως εξήγησε ο Λιούις, του χρόνου το Wimbledon Championships δεν θα είναι ασφαλισμένο καθώς οι εταιρίες δεν θα μπορέσουν να παρέχουν ασφάλιση για το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο τα επόμενα χρόνια η αγορά θα παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης από παρόμοιες καταστάσεις.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ