ΤΕΝΙΣ

Μεντβέντεφ: "Πρέπει να τους "σπάσεις" τον τσαμπουκά"

Russia's Daniil Medvedev wipes the sweat from his face during his fourth round match against Switzerland's Stan Wawrinka at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Russia's Daniil Medvedev wipes the sweat from his face during his fourth round match against Switzerland's Stan Wawrinka at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μίλησε για τη σημασία της ψυχολογίας στο τένις, φέρνοντας ως παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο πήγε να χάσει τον πρώτο του ATP τίτλο.

Για τον μεγάλο ρόλο που παίζει η ψυχολογία στο τένις, μίλησε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στο νέο επεισόδιο του ATP Uncovered. Ο Ρώσος, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, θυμήθηκε πόσο κοντά ήταν στο να χάσει τον πρώτο του ATP τίτλο, το 2018 στο Sydney International, όταν προηγήθηκε με 4-0 και σέρβιρε στο 5-4 του καθοριστικού σετ απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ, πριν τελικά καταφέρει να κλείσει το ματς με 1-6, 6-4, 7-5.

"Πιθανότατα, πριν από δύο χρόνια, να έλεγα: 'Αρκετά, δεν το θέλω άλλο αυτό' και να έχανα 7-5. Όμως, κατάφερα να κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο" είπε ο Μεντβέντεφ ο οποίος, έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή διαδρομή στο ATP Tour με εφτά συνολικά τίτλους. Ο 24χρονος, αναγνωρίζει τη σημασία της πνεματικής δύναμης και έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο δυσκολοκατάβλητους παίκτες στον κόσμο. Από το ξεκίνημα του 2018, μετράει 110 νίκες σε επίπεδο ATP.

"Όπως όλα τα ατομικά αθλήματα, η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Σε κάθε τουρνουά που παίζεις, πρέπει να κερδίσει πέντε ματς απέναντι σε πέντε δυνατούς αντιπάλους. Όλοι τους θέλουν να κερδίσουν το τουρνουά. Πρέπει να είσαι δυνατότερος απ' αυτούς. Πρέπει να σπάσεις το τσαμπουκά σε καθέναν από αυτούς, σε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στα ημιτελικά και τον τελικό που αντιμετωπίζεις τοπ παίκτες. Είσαι μόνο εσύ απέναντι στον αντίπαλό σου".

Ο Μεντβέντεφ είχε φτάσει στο Σίδνεϊ πριν από δύο χρόνια, στο Νο84 της παγκόσμιας κατάταξης και αναγνωρίζει τη σημαντικότητα εκείνου του τίτλου.

"Κατάφερα να κερδίσω τον πρώτο μου τίτλο και αυτό πιστεύω μου έδωσε μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια της χρονιάς. Το πουσάρισμα δεν ήταν άμεσο αλλά σίγουρα λειτούργησε θετικά αργότερα".

Το 2019, ο Μεντβέντεφ πραγματοποίησε ένα τρελό Καλοκαίρι/Φθινόπωρο με έξι σερί τελικούς και τους δύο πρώτους τίτλους του σε Masters τουρνουά σε Σινσινάτι και Σαγκάη. Μετά τον τίτλο στο Σινσινάτι, αγωνίστηκε στο τελικό του US Open όπου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ράφαελ Ναδάλ.

"Το να κερδίζεις τόσα πολλά ματς, δεν είναι τύχη. Αν έχανα στον 1ο γύρο του US Open, τότε ναι, κάποιος μπορούσε να πει ότι ήμουν τυχερός ή βρέθηκα σε μια καλή εβδομάδα στο Σινσινάτι. Είμαι χαρούμενος που διατηρώ το επίπεδο αυτό και ελπίζω μπορώ να το κάνω για περισσότερους μήνες και χρόνια" είπε ολοκληρώνοντας ο Ρώσος.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ