ΤΕΝΙΣ

Μεντβέντεφ: "Έχω αφιερωθεί στο τένις"

Russia's Daniil Medvedev makes a backhand return to Switzerland's Stan Wawrinka during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Russia's Daniil Medvedev makes a backhand return to Switzerland's Stan Wawrinka during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Τα τελευταία δύο χρόνια, αίσθηση έχει προκαλέσει η απίστευτη αγωνιστική άνοδος του Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος κατόρθωσε να κατακτήσει εφτά τίτλους ATP, ενώ ιδιαίτερα πέρσι βρέθηκε στον τελικό έξι μεγάλων τουρνουά.

Ο 24χρονος Ρώσος τενίστας, Ντανίλ Μεντβέντεφ, επεσήμανε στο ATP Uncovered show ότι έχει υιοθετήσει μια πιο επαγγελματική προσέγγιση στο άθλημα και έχει αφιερώσει την ζωή του στο τένις, αφού συνεχώς θέλει να γίνεται καλύτερος και να κερδίζει περισσότερα τρόπαια. Ο Μεντβέντεφ κέρδισε περισσότερους αγώνες από κάθε άλλον επαγγελματία τενίστα στο tour πέρσι και τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο και τα επόμενα χρόνια.

Ο Μεντβέντεφ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: "Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, προσπάθησα να είμαι απόλυτα επαγγελματίας σε ότι έκανα. Αφιέρωσα την ζωή μου στο τένις, στις μικρές λεπτομέρειες. Θέλω να είμαι καλύτερος, να παίξω καλύτερα (τένις). Επιθυμώ να κερδίσω περισσότερους τίτλους από ότι κερδίζω ακόμη και τώρα. Αυτός είναι ο στόχος μου και για αυτό το λόγο δουλεύω".

Ο Ρώσος τενίστας συνέχισε λέγοντας ότι: "Το να νικάς τόσους αγώνες δεν είναι απλά τύχη. Είμαι χαρούμενος που διατηρώ το επίπεδο μου και εύχομαι να το κάνω αυτό για πολλούς ακόμη μήνες και χρόνια. Σε όλα τα ένας εναντίον ενός αθλήματα έχει σημασία η ψυχολογία. Κάθε τουρνουά στο οποίο αγωνίζεσαι, για να επικρατήσεις πρέπει να νικήσεις πέντε ματς κόντρα σε πέντε διαφορετικούς παίκτες. Όλοι θέλουν να νικήσουν το τουρνουά. Πρέπει να είναι πιο δυνατός από αυτούς. Χρειάζεται να διαλύσεις τη ψυχολογία των αντιπάλων σου και αυτό είναι πραγματικά δύσκολο, ιδιαίτερα στα ημιτελικά και στον τελικό, οπού έρχεσαι αντιμέτωπος με top παίκτες και αυτοί προσπαθούν να σε καταστρέψουν και είναι καλύτεροι σε αυτό".

Ο Μεντβέντεφ συνόψισε επισημαίνοντας ότι σε ένα ματς: "Είσαι μόνο εσύ κόντρα στον αντίπαλο".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ