ΤΕΝΙΣ

Με ελάχιστους θεατές τα τουρνουά τένις του Βερολίνου

Fans watch a tennis match of the Adria Tour charity tournament between Bulgaria's Grigor Dimitrov and Serbia's Dusan Lajovic in Belgrade, Serbia, Saturday, June 13, 2020. Serbian tennis player Novak Djokovic set up a series of tennis tournaments in the Balkan region while the sport is suspended amid the coronavirus pandemic. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Fans watch a tennis match of the Adria Tour charity tournament between Bulgaria's Grigor Dimitrov and Serbia's Dusan Lajovic in Belgrade, Serbia, Saturday, June 13, 2020. Serbian tennis player Novak Djokovic set up a series of tennis tournaments in the Balkan region while the sport is suspended amid the coronavirus pandemic. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Με λίγους θεατές θα διεξαχθούν τα δυο τουρνουά επίδειξης τένις που είναι προγραμματισμένα για τα τέλη Ιουλίου στο Βερολίνο, ύστερα από το πράσινο φως της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι διοργανωτές των δυο τουρνουά επίδειξης που αναμένεται να λάβουν χώρα στο Βερολίνο αυτό το μήνα, έκαναν γνωστό πως η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε το πράσινο φως για την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες.

Μπορεί οι αναμετρήσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών στην Γερμανία, όμως στα outdoor events που έχουν προγραμματιστεί στο τένις για τα τριήμερα 13-15 και 17-19 Ιουλίου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ στη χώρα, περίπου 800 άνθρωποι θα επιτρέπεται να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους αγώνες. Αυτό είναι το όριο που έθεσε ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Το πρωτόκολλο υγιεινής όμως θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Όσοι θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες, θα πρέπει να φοράνε γάντια και μάσκες, ενώ η κίνησή τους από τις κερκίδες, θα είναι περιορισμένη.

Με λίγα λόγια, όποιος κάθεται… δεν σηκώνεται ποτέ. Για την ιστορία, οι τυχεροί 800 θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τους Ντομινίκ Τιμ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νικ Κύργιο, Γιανίκ Σίνερ, Γιάν Λέναρντ Στρουφ και Τόμι Χάας στο ταμπλό των ανδρών.

Όσον αφορά το ταμπλό των γυναικών, εκεί θα αγωνιστούν οι Πέτρα Κβίτοβα, Ελίνα Σβιτόλινα, Γιούλια Γκέργκες, Καρολίν Γκαρσία και Αντρέα Πέτκοβιτς. Πράγμα που σημαίνει πως το τουρνουά θα είναι υπέρμετρα ανταγωνιστικό.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ