ΤΕΝΙΣ

Μάχη για να χωρέσει το Rome Masters τον Σεπτέμβρη

Rafael Nadal of Spain returns the ball to Stefanos Tsitsipas of Greece during a semifinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Rafael Nadal of Spain returns the ball to Stefanos Tsitsipas of Greece during a semifinal match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε μια βραχεία μορφή της χωμάτινης σεζόν το 2020 τον Σεπτέμβρη, καθώς δίνεται μάχη για να χωρέσει και το Rome Masters.

Τα δεδομένα για τη διεξαγωγή του Ρολάν Γκαρός τον Σεπτέμβρη φαίνονται, όσο περνούν οι μέρες, πιο ευνοϊκά, με τον tournament director της διοργάνωσης, Γκι Φορζέ, να εκφράζει διαρκώς την αισιοδοξία του για τη διεξαγωγή του τουρνουά στα τέλη Σεπτέμβρη και τώρα γίνεται αγώνας δρόμου για να μπορέσουν να χωρέσουν έστω δύο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν.

Με το US Open να ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτέμβρη, το Madrid Masters θα διεξαχθεί ακριβώς την εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Αμερικανικού Όπεν με το Rome Masters να ακολουθεί την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή και δεν επιτρέπει φυσικά καμία άλλη χρονική παραχώρηση γιατί πολύ απλά δεν απομένει καμία αγωνιστική εβδομάδα ελεύθερη. Έστω και με τόση πολλή πίεση χρόνου, ίσως τελικά να δούμε φέτος δύο χωμάτινα Masters σ εντελώς, βέβαια, διαφορετικό χρόνο από τη φυσιολογική διεξαγωγή τους.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Τένις, Άντζελο Μπινάγκι, ανέφερε: "Πιστεύω ότι, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το Rome Masters στα μέσα Σεπτέμβρη. Για εμάς τους Ρωμαίους, αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να παίζεις τένις!", ανέφερε.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ