ΤΕΝΙΣ

Μαρτίνο: "Πρέπει να ελεγχθούν και άλλοι αθλητές"

Μαρτίνο: "Πρέπει να ελεγχθούν και άλλοι αθλητές"

Ο Ιταλός εισαγγελέας, Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο, κατήγγειλε την TIU ότι δεν έχει δώσει το ανάλογο βάρος στις υποθέσεις των στημένων αγώνων στο τένις.

Τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το τένις δεν λένε να σταματήσουν. Αυτή τη φορά οι καταγγελίες ήρθαν από τη γειτονική Ιταλία όπου ο Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε τα έβαλε με την TIU.

Ποιος είναι όμως ο Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο. Πρόκειται για Ιταλό εισαγγελέα ο οποίος είχε αναλάβει τις έρευνες των Αρχών για στημένους αγώνες τένις.

Από την έρευνα που έκανε ο Ντανιέλε Μπρατσιάλι και ο Ποτίτο Στάρατσε τιμωρήθηκαν για συμμετοχή τους σε παράνομο στοιχηματισμό αγώνων πριν από μερικούς μήνες. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με δια βίου αποκλεισμό αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και όλα έγιναν με τη συμμετοχή τους.

Επιστρέφουμε στο σήμερα όπου ο Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο παραχώρησε συνέντευξη στο "BBC" και άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις υποθέσεις η TIU. "Εάν οι αθλητές για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ήταν Ιταλοί να είστε σίγουροι ότι θα είχαν τουλάχιστον κληθεί να δώσουν απαντήσεις" ήταν η αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε: "Η TIU αρνείται όλες τις προτάσεις που τον δημόσιο κατήγορο πως έχουν παρακάμψει στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρο στήσιμο αγώνων".

Μάλιστα δεν έμεινε εκεί και συνέχισε: "Δεν είναι μόνο αθλητές δεύτερης ταχύτητας. Υπάρχουν και άλλοι αθλητές που έχουν κάποια σημαντικότητα που πρέπει να κληθούν να καταθέσουν. Η κατάσταση διεθνώς είναι σίγουρα πιο προβληματική από αυτή που αφορά μόνο ορισμένους Ιταλούς αθλητές. Θα ήταν δυνατό να "χτυπηθούν" αρκετοί ξένοι αθλητές οι οποίοι αποτελούν μέρος του συστήματος".

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του πέταξε ευθέως τα βέλη του προς την TIU: "Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει πραγματική πρωτοβουλία από την TIU για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάτι βρώμικο πίσω από όλες αυτές τις επισημάνσεις για ύποπτα παιχνίδια".

TIU: "Όποιος έχει στοιχεία να τα παρουσιάσει"

Όλο αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της TIU η οποία με επίσημη ανακοίνωση της επανέλαβε την πάγια θέση της. "Η TIU, που υποστηρίζεται από τα διοικητικά όργανα του τένις, αντικρούει σθεναρά πως οποιαδήποτε πρόταση που έγινε από τον Εισαγγελέα στην Κρεμόνα της Ιταλίας, πως έχουν αγνοηθεί από την TIU αποδείξεις στημένων αγώνων στο τένις" αναφέρει η ανακοίνωση της TIU.

Στη συνέχεια αφού αναφέρεται στις περιπτώσεις των Μπρατσιάλι και Στάρατσε καλεί τόσο Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο όσο και το BBC εάν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία για στήσιμο αγώνων να τα παρουσιάσουν είτε στην TIU είτε στην IRP.

Θυμηθείτε την έρευνα του Sport24.gr για τους στημένους αγώνες στο τένις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ