ΤΕΝΙΣ

Μαρία Σάκκαρη: Το "καμάρι" του ελληνικού τένις γίνεται 25 ετών

Μαρία Σάκκαρη: Το "καμάρι" του ελληνικού τένις γίνεται 25 ετών

Ένα αφιέρωμα για το μεγάλο "καμάρι" του ελληνικού τένις, την Μαρία Σάκκαρη, που σήμερα συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής.

Η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με τα σταθερά, μεθοδικά βήματα που έχει κάνει στην WTA Tour, έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό όλων στο παγκόσμιο τένις ενώ βαδίζει στο να χαρακτηριστεί, αν δεν είναι ήδη, η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών!

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, όπως λέει και ο σοφός λαός και με μητέρα την τρομερή Αγγελική Κανελλοπούλου που έφτασε στα νιάτα της στο Τοπ50 της παγκόσμιας κατάταξης σε απίστευτα δύσκολες εποχές για Έλληνες αθλητές ώστε να κάνουν καριέρα στο παγκόσμιο τένις, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την τρομερή Μαρία!

Η "πρώτη ύλη" της Μαρίας ήταν εξαιρετική...

Πεισματάρα, με απίστευτη διάθεση για προπόνηση και σκληρή δουλειά, έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης που την έχει καταστήσει μία από τις πιο γυμνασμένες τενίστριες του τουρ αλλά και με το DNA του τένις μέσα της, χάρη φυσικά στη μητέρα της, η καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη όντως εξελίχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο!

Η αναγκαστική διακοπή του τουρ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού βρήκε τη Σάκκαρη στην career high θέση του Νο20 στον κόσμο έχοντας μία συνεχόμενα ανοδική πορεία από το 2016 και μετά, όταν και έκανε το ντεμπούτο της στην WTA.

To 2020 πρόλαβε να κάνει και την καλύτερη πορεία της σε Slam φτάνοντας στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν όπου και αποκλείστηκε από την Πέτρα Κβίτοβα.

Στο Wimbledon του 2016 όπου και ηττήθηκε στα τρία σετ από την θρύλο του αθλήματος Βίνους Γουίλιαμς στον 2ο γύρο, έδειξε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο κοινό την τρομερή ποιότητα και τη δυναμική της σε ηλικία 20 ετών!

Η πορεία της συνέχισε να είναι ανοδική με γεωμετρικό ρυθμό και το 2017 φτάνει στον 3ο γύρο τόσο του Wimbledon όσο και του US Open ενώ στην Premier 5 διοργάνωση στη Wuhan πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, την Καρολίν Βοζνιάκι για να φτάσει στα ημιτελικά, εκτοξεύοντας την κατάταξή της στο Τοπ50!

Το 2018 σημαδεύτηκε με την καλύτερη πορεία της στο Γαλλικό Όπεν, όπου έφτασε στον 3ο γύρο αλλά και με την παρουσία της στον πρώτο τελικό WTA, στο Σαν Χοσέ (κερδίζοντας και τη Βίνους Γουίλιαμς) πριν ηττηθεί εκεί από τη Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.

Ό,τι της έλειπε στα προηγούμενα χρόνια καριέρας της, το πέτυχε το 2019 η SakkAttack!

Τον πρώτο της WTA τίτλο, δηλαδή, που ήρθε στο χώμα του Ραμπάτ επικρατώντας της Τζοάνα Κόντα στον τελικό ενώ αξιομνημόνευτη ήταν και η τρομερή της πορεία στο Premier 5 της Ρώμης όπου έφτασε στα ημιτελικά (κερδίζοντας στην πορεία την Πέτρα Κβίτοβα).

Η Μαρία Σάκκαρη δείχνει να βρίσκεται στο peak της καριέρας της και ελπίζουμε ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν θα ανακόψει την πορεία της μέχρι την κορυφή, γιατί όχι, του αθλήματος!

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ