ΤΕΝΙΣ

Μάρεϊ: Τίτλος μετά από δύο χρόνια για τον Βρετανό

Andy Murray of Britain reacts after scoring a point against Stan Wawrinka of Switzerland during the European Open final tennis match in Antwerp, Belgium, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Andy Murray of Britain reacts after scoring a point against Stan Wawrinka of Switzerland during the European Open final tennis match in Antwerp, Belgium, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-4 επί του Σταν Βαβρίνκα και κατέκτησε το τουρνουά της Αμβέρσας. Πρώτος τίτλος για τον Βρετανό μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε τον Ιανουάριο.

Στον Άντι Μάρεϊ κατέληξε ο τίτλος στο τουρνουά της Αμβέρσας. Μετά από έναν μεγάλο τελικό ο Βρετανός επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-4 επί του Σταν Βαβρίνκα και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του μετά από τον Μάρτιο του 2017.

Μπορεί στην καριέρα του να έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια, όμως σίγουρα αυτό έχει μεγάλη σημασία για τον 32χρονο τενίστα.

Τον περασμένο Ιανουάριο υποβλήθηκε σε επέμβαση και κανείς δεν ήξερε εάν θα μπορέσει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Παράλληλα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε η γιατροί του έχουν πει πως όσο αγωνίζεται τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα να χρειαστεί νέο χειρουργείο.

Μέσα σε αυτούς τους εννιά μήνες που μεσολάβησαν ο Άντι Μάρεϊ όχι απλά επέστρεψε στα κορτ, αλλά το βράδυ της Κυριακής (20/10) κατέκτησε και το πρώτο του τίτλο απέναντι σε έναν σπουδαίο τενίστα όπως είναι ο Σταν Βαβρίνκα.

Ο Ελβετός προηγήθηκε με 6-3, 3-1, έφτασε μία ανάσα από το 4-1, αλλά ο Μάρεϊ αντέδρα πήρε τα πέντε από τα επόμενα έξι games και έστειλε τον αγώνα σε τρίτο σετ. Εκεί είχαμε μία μάχη που θύμισε τους αγώνες που μας έχουν χαρίσει οι δυο τους στο παρελθόν. Ο Βαβρίνκα κατάφερε να σπάσει δύο φορέ το σερβίς του Μάρεϊ, αλλά ο Βρετανός απάντησε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος έφτασε στη νίκη με 3-6, 6-4, 6-4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ