ΤΕΝΙΣ

Μάρεϊ: Η μεγάλη επιστροφή, 20 μήνες μετά

Andy Murray of Britain hits a return shot against his compatriot Cameron Norrie during their second round of the men's singles match in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Andy Wong)
Andy Murray of Britain hits a return shot against his compatriot Cameron Norrie during their second round of the men's singles match in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Wednesday, Oct. 2, 2019. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Άντι Μάρεϊ θα ριχτεί στη μάχη του US Open την επόμενη εβδομάδα, επιστρέφοντας μετά από 20 μήνες σε τουρνουά Grand Slam.

Ήταν Ιανουάριος του 2019, όταν ο Σκοτσέζος τενίστας κάνει γνωστό στην πρώτη του συνέντευξη τύπου επί Αυστραλιανού εδάφους, πως σκοπεύει μετά το Australian Open να εγκαταλείψει το τένις μια για πάντα, εξαιτίας των αφόρητων πόνων που ένιωθε στο ισχίο.

Ο Μάρεϊ σοκάρει ολόκληρη την τενιστική κοινότητα το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου, ανακοινώνοντας πως εκείνο το τουρνουά, θα είναι το τελευταίο του. Αφού δίνει μια επική μάχη (ήττα στα πέντε σετ) στον 1ο γύρο του Major της Μελβούρνης κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, ο Μάρεϊ αποχαιρετά το κοινό της Αυστραλίας ως μαχητής, με δάκρυα στα μάτια.

Νόμιζε πως δεν θα επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, η μοίρα του όμως δεν ήθελε να τελειώσει τόσο άδοξα μια σπουδαία καριέρα όπως η δική του. Μετά από αλλεπάλληλες εγχειρήσεις στο ισχίο και πεισμωμένες προσπάθειες για επιστροφή στην ενεργό δράση, ο Muzza καταφέρνει να σταθεί και πάλι στα πόδια του, μετά από επτά μήνες. Κάνει την επανεμφάνισή του στο τουρνουά του Winston Salem τον Ιούλιο του 2019, αλλά αποφασίζει να μην αγωνιστεί στο US Open, καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμος για best of five αγώνες.

Τον Ιανουάριο του 2020 αποφεύγει και το AO, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού. Ο κορονοϊός “φράζει” τον δρόμο της επιστροφής του στην χωμάτινη αγωνιστική περίοδο, όμως ο Μάρεϊ το έχει πάρει απόφαση.

Θα συνεχίσει να αγωνίζεται όσο κρατάει το σώμα του. Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν, επιστρέφει στις Grand Slam διοργανώσεις μετά από 20 μήνες απουσίας. Εκεί όπου κατέκτησε τον παρθενικό Major τίτλο του το 2012, ο Μάρεϊ θα κάνει την μεγάλη επιστροφή του και θέλει να δείξει πως δεν έχει επιστρέψει για να είναι παίκτης της σειράς. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Γιοσίτο Νισιόκα (την Τρίτη) και με νίκη, ενδεχομένως να “κλείσει” ένα σπουδαίο ραντεβού στον 2ο γύρο, όπου μάλλον θα τον περιμένει ο ταλαντούχος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ