ΤΕΝΙΣ

Μάρεϊ: "Γιατί όχι και το Ρολάν Γκαρός ο Φέντερερ"

Roger Federer, of Switzerland, right, shakes hands with Andy Murray, of Great Britain, after winning their semifinal match at the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 22, 2015, in Mason, Ohio. Federer won 4-6, 6-7 (6). (AP Photo/John Minchillo)
Roger Federer, of Switzerland, right, shakes hands with Andy Murray, of Great Britain, after winning their semifinal match at the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 22, 2015, in Mason, Ohio. Federer won 4-6, 6-7 (6). (AP Photo/John Minchillo) AP

Ο Άντι Μάρεϊ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ τονίζοντας ότι ο Ελβετός μπορεί να κατακτήσει και το Ρολάν Γκαρός.

Το γεγονός ότι ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει και τους τρεις μεγάλους τίτλους της χρονιάς, αλλά κυρίως ο τρόπος που παίζει έχουν αναγκάσει εχθρούς και φίλους να του υποκλιθούν. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Άντι Μάρεϊ.

Το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης κλήθηκε να σχολιάσει τις πιθανότητες κατάκτησης και του Ρολάν Γκαρός από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι το... κακό του 35χρονου Ελβετού αφού το μοναδικό Grand Slam που έχει κατακτήσει μόνο μία φορά (2009). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χωμάτινη επιφάνεια ήταν πάντοτε το μεγάλο όπλο του Ναδάλ αφού ο Ισπανός έχει επικρατήσει επί του Φέντερερ και τις τέσσερις φορές που έχουν βρεθεί στον τελικό (2006, 2007, 2008, 2011).

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για τον Άντι Μάρεϊ. Ο Βρετανός θεωρεί ότι ο Φέντερερ μπορεί να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο εάν παίξει όπως έκανε στα προηγούμενα τουρνουά. "Αν παίξει όπως έπαιξε στην αρχή της σεζόν, δεν βλέπω γιατί όχι. Δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει ένα Slam όταν δεν θα έχει παίξει ούτε έναν αγώνα προετοιμασιας, ωστόσο, μας απέδειξε περίτρανα στο Αυστραλιανό, ότι δεν χρειάζεται ματς στα πόδια του για να αποδώσει τέλεια. Θα δούμε..." ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε.

Photo credits: AP Photo/John Minchillo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ