ΤΕΝΙΣ

Μάρει για την ακύρωση του Γουίμπλεντον: "Λυπηρό αλλά σωστό"

Μάρει για την ακύρωση του Γουίμπλεντον: "Λυπηρό αλλά σωστό"
AP Photo/Francisco Seco AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Άντι Μάρεϊ δήλωσε ότι η απόφαση να ακυρωθεί το φετινό Γουίμπλεντον ήταν σωστή, αφού το πιο σημαντικό είναι η υγεία του κόσμου.

Οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον ανακοίνωσαν την ακύρωση του ιστορικού τουρνουά τένις λόγω τον κορονοϊού, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η απόφαση για την ακύρωση του Γουίμπλεντον έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των αθλητών και ειδικά αυτών που έχουν διακριθεί στο θεσμό. Πολύ δε περισσότερο για τον Άντι Μάρει ο οποίος το 2013 έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατακτά τον τίτλο στο Θρυλικό τουρνουά του Λονδίνου, μετά τον Φρεντ Πέρι το 1936!

Ο Σκωτσέζος που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και θα έδινε μάχη με το χρόνο για να παίξει στο φετινό Championships, ανάρτησε post στο Facebook, μετά την απόφαση των συμπατριωτών του να αναβάλουν το χορτάρινο Grand Slam.

Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν θα γίνουν τα τουρνουά στο Queen’s και το Γουίμπλεντον αλλά με όλο αυτό που περνάμε, το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του καθενός. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο γρασίδι του χρόνου. Ελπίζω όλοι να είστε ασφαλείς και υγιείς” έγραψε ο 32χρονος Σκωτσέζος .

Στο μεταξύ, ο Μπόρις Μπέκερ, ειδικός συνεργάτης του Eurosport, εξέφρασε την άποψή του ότι το Λονδρέζικο Grand Slam δεν θα επηρεαστεί οικονομικά από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης.

Δεν πιστεύω ότι το Γουίμπλεντον θα έχει οικονομικά προβλήματα. Είναι ίσως το πιο επιτυχημένο τουρνουά στον κόσμο. Το πρόβλημα είναι η επιφάνεια καθώς μόνο το Καλοκαίρι μπορεί να πραγματοποιηθεί τουρνουά σε χορτάρι. Χρειάζεσαι πολύ προετοιμασία σε αντίθεση με τις άλλες επιφάνειες. Το Roland Garros και το US Open μπορούν να διεξαχθούν αργότερα στη χρονιά, ακόμα και τον Οκτώβριο. Αλλά στο γρασίδι, μπορείς να παίξεις μόνο Καλοκαίρι” είπε.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Francisco Seco

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ