ΤΕΝΙΣ

Μάρεϊ: Δεν άντεξε ο συγκινητικός Βρετανός

Britain's Andy Murray waits to receive serve from Spain's Roberto Bautista Agut during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 14, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Britain's Andy Murray waits to receive serve from Spain's Roberto Bautista Agut during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 14, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Άντι Μάρεϊ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε απέναντι στον Μπαουτίστα Αγκούτ, αλλά ο Ισπανός πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(4), 6-2 και πέρασε στο δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Δεν υπήρξε θεατής που να είδε τον Άντι Μάρεϊ να παλεύει κόντρα στους πόνους του και τον Μπαουτίστα Αγκούτ και να μην συγκινήθηκε από την τεράστια προσπάθεια του Βρετανού. Ο Ισπανός μπορεί να πήρε τη νίκη και την πρόκριση με 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(4), 6-2, όμως ο Μάρεϊ κέρδισε το χειροκρότημα.

Μετά από έναν αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 10 λεπτά ο Μάρεϊ απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές των κορτ.

Οι θεατές στη Melbourne Arena ήταν όλοι στο πλευρό του και διαμόρφωσαν μία ατμόσφαιρα η οποία δεν θύμιζε αγώνα τένις. Χαρακτηριστικό ήταν και το άκρως συγκινητικό standing ovation μετά το τέλος του αγώνα όπου όλοι στην αρένα αποθέωσαν τον Βρετανό.

Ο Μπαουτίστα Αγκούτ κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ με το ίδιο σκορ 6-4, 6-4 και προηγήθηκε με break στο 3ο σετ, κάνοντας το 2-1. Από εκεί και πέρα ο Μάρεϊ αντέδρασε, οδήγησε τα δύο επόμενα σετ στο τάι μπρέικ και έφτασε στην κατάκτηση τους με 7-6 (5), 7-6 (4).

Στο πέμπτο σετ ο Αγκούτ έβαλε τέλος στις ελπίδες του Μάρεϊ, κάνοντας 2 break και αποκτώντας ένα προβάδισμα με 5-1. Με love service game ο Ισπανός ολοκλήρωσε την πολύ δύσκολη νίκη του, έπειτα από 4 ώρες και 9 λεπτά μάχης.

Ο Βρετανός δάκρυσε πριν το τελευταίο σέρβις γκέιμ του, έτρεξε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο court και έδωσε τα εύσημα μετά από αυτήν τη σπουδαία μάχη, στον δίκαιο νικητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ