ΤΕΝΙΣ

Madrid Open: Στα ημιτελικά ο ασταμάτητος Τσιτσιπάς, 2-1 τον Ζβέρεφ

Greece's Stefanos Tsitsipas prepares to return the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas prepares to return the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-1 σετ και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open.

Το τρόπαιο στο Εστορίλ άνοιξε για τα καλά την όρεξη στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θέλει να κατακτήσει και τη Μαδρίτη. Στο 1000άρι Open της ισπανικής πρωτεύουσας, ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-1 σετ και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά. Πλέον, σε τρεις αναμετρήσεις καριέρας ο 20χρονος μετράει δυο νίκες έναντι του Γερμανού.

Ο Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετικό αγώνα, ήταν καλύτερος από τον Ζβέρεβ και έφτασε δικαιωματικά στην πρόκριση, περιμένοντας πλέον το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ - Βαβρίνκα. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος κυνηγάει τον τέταρτο τίτλο του και δείχνει να είναι σε σούπερ φόρμα αυτή την περίοδο, πήρε το πρώτο σετ με 7-5, έχασε το δεύτερο με 6-3, για να θριαμβεύσει στο τρίτο με 6-2.

Στο πρώτο σετ, οι δυο τενίστες έφτασαν μαζί μέχρι το 5-5, για να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ ο Τσιτσιπάς στο ενδέκατο γκέιμ, κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια και έκανε το 1-0. Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, ο Ζβέρεβ έκανε ένα μπρέικ, το οποίο του έφτανε για να ισοφαρίσει, ενώ στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς έσπασε δυο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, φτάνοντας δικαιότατα στη νίκη.

Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού του τουρνουά της Μαδρίτης είναι αυτό ανάμεσα στον Ντομινίκ Τιμ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Αυστριακός απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-6, 7-6(11) και 6-4, ενώ ο Νόλε πέρασε άνευ αγώνα, αφού αποσύρθηκε ο Κροάτης, Μάριν Τσίλιτς, λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Θυμηθείτε το LIVE του Sport24.gr για τη μεγάλη μάχη του Τσιτσιπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ