ΤΕΝΙΣ

Λύγισε από την αψεγάδιαστη Κόντα η Σάκκαρη

Maria Sakkari, of Greece, hits a shot back to Johanna Konta, of Great Britain, during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Maria Sakkari, of Greece, hits a shot back to Johanna Konta, of Great Britain, during the quarterfinals at the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 26, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

Η Μαρία Σάκκαρη μετά την φοβερή νίκη επί της Σερίνα Γουίλιαμς, δεν κατάφερε να προσπεράσει και το εμπόδιο της Γιοχάνα Κόντα γνωρίζοντας την ήττα στα δυο σετ.

Λίγο το κακό παιχνίδι της Μαρίας, λίγο και η άψογη βραδιά στην οποία βρέθηκε η αντίπαλός της και η Ελληνίδα τενίστρια έμεινε εκτός συνέχειας στο Western & Southern Open της Νέας Υόρκης.

Μετά από μια ώρα και 33 λεπτά αγώνα, η Σάκκαρη ηττήθηκε με6-4, 6-3από τη Νο15 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και αποχαιρέτησε ένα επιτυχημένο για την ίδια τουρνουά, με πικρό τρόπο.

Ούσα σε άσχημη ημέρα στο παιχνίδι από την βασική γραμμή και μη μπορώντας να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που έδωσε στο ματς η Κόντα, η Σάκκαρη “λύγισε” από την σταθερότητα της αντιπάλου της και ολοκλήρωσε την πορεία της γι’ αυτή την εβδομάδα στο Flushing Meadows.

Μόλις 10/26 πόντους κέρδισε η Μαρία πίσω από το 2ο σερβίς της (38%), σε αντίθεση δηλαδή με την εξαιρετική επίδοση της Κόντα στην ίδια στατιστική κατηγορία (16/22 κερδισμένοι πόντοι).

Για να καταλάβει κανείς πόσο καλό παιχνίδι έκανε η Βρετανίδα, αρκεί να δει πως στα 6/10 σέρβις γκέιμς της Μαρίας, δημιούργησε μπρέικ πόιντς. Αν και εκεί, αξιοποίησε μόλις 3/12 ευκαιρίες.

Επιπροσθέτως, όσον αφορά το δικό της σερβίς, η Κόντα κέρδισε 39/50 πόντους και δεν άφησε την Ελληνίδα αθλήτρια να την απειλήσει ιδιαίτερα, παρά μόνο στο 2-1 του δευτέρου σετ, όταν και η Μαρία έχασε δυο μπρέικ πόιντς!

Στα ημιτελικά, η Κόντα θα αντιμετωπίσει την “καυτή” Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία κέρδισε με7-6(9), 6-2την Ονς Τζαμπέρ και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως Αζαρένκα και Κόντα δεν έχουν χάσει ακόμη σετ αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά. Η Λευκορωσίδα έχει κερδίσει τέσσερα ματς με 2-0, ενώ η Βρετανίδα τρία.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ