ΤΕΝΙΣ

Λιούμπισιτς: "Μετά τον Φέντερερ, αποσύρομαι"

Switzerland's Roger Federer, left, talks with his coaches Ivan Ljubicic right, and Severin Luthi during a practice session ahead of the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 15, 2016.(AP Photo/Mark Baker)
Roger Federer, Ivan Ljubicic (AP IMAGES) AP IMAGES

Ο Ιβάν Λιούμπισιτς, προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, τόνισε πως όταν τελειώσει την καριέρα του ο Ελβετός τενίστας τότε θα αποσυρθεί και αυτός από την προπονητική.

Ο Ιβάν Λιούμπισιτς που είναι στο προπονητικό επιτελείο του Ρότζερ Φέντερερ από το 2016, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Novi List", αποκάλυψε ότι μόλις αποσυρθεί ο Ελβετός, θα βάλει και ο ίδιος τέλος στην προπονητική του καριέρα. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις υπάρξει προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, είναι δύσκολο να έχεις μεγαλύτερους στόχους.

Έτσι και ο Ιβάν Λιούμπισιτς, θα προτιμήσει να ασχοληθεί με την εταιρία εκπροσώπησης αθλητών που διαθέτει, την LJ Sports από το να αναλάβει έναν άλλον τενίστα, μόλις ο Φέντερερ αποφασίσει να συνταξιοδοτηθεί.

"Ο Ρότζερ θα είναι η τελευταία μου προπονητική δουλειά. Έχω σκοπό να αφοσιωθώ στην εταιρία μου, μόλις ο Ρότζερ αποσυρθεί. Η συνεργασία μου με τον Ρότζερ είναι άψογη και δεν κρύβει ερωτηματικά. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, θα αφοσιωθώ σε αυτό που με κάνει 100% χαρούμενο. Θα μπορώ να βοηθήσω αθλητές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προς το παρόν, όμως, είμαι 100% αφοσιωμένος στον Ρότζερ αποκλειστικά. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι μάρκετινγκ και χορηγίες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κροάτης προπονητής.

Η LJ Sports, είναι εταιρία εκπροσώπησης αθλητών και ήδη στο portfolio της εταιρίας ανήκουν οι Μπόρνα Τσόριτς και Μάρτα Κόστιγιουκ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά από διπλό χειρουργείο στο δεξί γόνατο και αναμένεται να επιστρέψει το 2021, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι θα είναι η τελευταία του σεζόν στο tour.

"Όλα είναι υπό έλεγχο. Σχεδιάζουμε την επόμενη σεζόν" σχολίασε ο Λιούμπισιτς. "Ευχόμαστε να είναι μια σεζόν όπως το 2017, όταν επέστρεψε πάλι από τραυματισμό αλλά σίγουρα όσα ζούμε είναι καινούργια. Έχουμε θετική εμπειρία και είμαστε όλοι αισιόδοξοι".

Τέλος, για τη μάχη του GOAT των Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, ο Λιούμπισιτς είπε: "Όλοι είναι συγκεντρωμένοι στα Grand Slam. Είναι τα μεγαλύτερα τουρνουά αλλά δεν είναι μόνο αυτά που μετράνε. Ο Φέντερερ λατρεύει το άθλημα και θα συνεχίσει να παίζει για όσο μπορεί. Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε τα αποτελέσματα, όμως δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που θέλει να συνεχίσει να παίζει. Γνωρίζω ότι είναι λίγος ο κόσμος που το καταλαβαίνει αυτό".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ