ΤΕΝΙΣ

Λάγιοβιτς: "Ακόμα ανατριχιάζω όταν θυμάμαι τις σειρήνες"

Λάγιοβιτς: "Ακόμα ανατριχιάζω όταν θυμάμαι τις σειρήνες"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντούσαν Λάγιοβιτς αναφέρθηκε στην περίοδο του πολέμου στη Σερβία και στο πόσο επηρέασε τον ίδιο και άλλους αστέρες του τένις. (VIDEO)

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση για την εποχή του πολέμου στη Σερβία και το πως τη βίωσε έκανε ο Ντούσαν Λάγιοβιτς. Ο 26χρονος σήμερα Σέρβος τενίστας ρωτήθηκε για εκείνη την περίοδο της ζωής του και μίλησε για τα όσα σημάδεψαν τα παιδικά του χρόνια.

Στον βομβαρδισμό της τότε Γιουγκοσλαβίας ήταν μόλις εννιά ετών, ωστόσο τα όσα έζησε του έχουν μείνει βαθιά "χαραγμένα" στο μυαλό του.

"Ήταν δύσκολο, είμαι 26 ετών και πέρασα μέσα από δύο πολέμους. Δεν είναι ένα γεγονός που με κάνει να νιώθω περήφανος, ωστόσο, θα προχωρήσω. Την ζωή την βλέπεις με άλλο μάτι όταν περνάς τέτοιες καταστάσεις, νιώθω ευλογημένος που μπορώ να παίξω τένις" παραδέχτηκε αρχικά και στη συνέχεια του ζητήθηκε να πει το τι θυμάται περισσότερο από εκείνη την περίοδο με τον Λάγιοβιτς να τονίζει: "Νιώθω ρίγος όταν θυμάμαι τις σειρήνες, και τις βόμβες, θυμάμαι είχαμε πάει μακριά, αναζητώντας ένα καταφύγιο".

Πως ήταν όμως για ένα παιδί εννιά χρονών που έκανε τα πρώτα του βήματα τότε στο τένις να ζει τέτοιες στιγμές; "Κατά τη διάρκεια της περιόδου του πολέμου δεν είχα παίξει σε πολλές διοργανώσεις εκτός από την Σερβία, ενώ θυμάμαι ότι δεν είχαμε σχολείο για 78 ολόκληρες ημέρες. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν καταλαβαίναμε τι συμβαίνει, ήμασταν παιδιά".

Τα όσα έζησε εκείνος, αλλά και οι υπόλοιποι Σέρβοι τενίστες εκείνης της γενιάς είχαν όμως, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, θετικό αντίκτυπο στην πορεία τους. Το τένις είναι ένα άθλημα μοναχικό και κυρίως πνευματικό το οποίο απαιτεί ιδιαίτερα δυνατούς χαρακτήρες. Οι Σέρβοι έχουν στο Top100 των ανδρών τέσσερις αθλητές (Τζόκοβιτς, Τροΐτσκι, Τιπσάρεβιτς και Λάγιοβιτς) και αυτό οφείλεται στα βιώματα τους.

"Μετά από έναν πόλεμο η χώρα έχει καταστραφεί, και νομίζω ότι όλο αυτό μας έκανε πιο δυνατούς στο τένις. Αυτός είναι ο λόγος που ο Νόβακ είναι τόσο ισχυρός, λόγω του ό, τι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, ψυχικά είμαστε δυνατοί" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάγιοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μιλήσει πάρα πολλές φορές για τα όσα έζησε κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ το 2015 είχε κάνει μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "Made by" (σ.σ. φτιαγμένος από). Σε αυτό υπάρχουν πλάνα από το βομβαρδισμένο Βελιγράδι με τον "Νόλε" να μιλά για τα όσα έζησε κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Θυμηθείτε το τρομερό βίντεο του Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ένας πραγματικός πρωταθλητής
Πώς είναι να μεγαλώνεις έναν πρωταθλητή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ