ΤΕΝΙΣ

Κύργιος: "Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς δεν κάνουν τίποτα εξαιρετικά καλά"

Australia's Nick Kyrgios celebrates a point in his Mexican Tennis Open final match against Germany's Alexander Zverev, in Acapulco, Mexico, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Australia's Nick Kyrgios celebrates a point in his Mexican Tennis Open final match against Germany's Alexander Zverev, in Acapulco, Mexico, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Νικ Κύργιος σε συνέντευξη του ναι μεν αποθέωσε τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, αλλά ταυτόχρονα έριξε και τα καρφιά του για τη μεγάλη τριάδα του τένις.

Μία μεγάλη κόντρα φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νικ Κύργιο και τους τρεις μεγάλους του τένις. Πριν από περίπου έναν μήνα μετά τη νίκη επί του Ναδάλ στο Ακαπούλκο, ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός είχε ξεφύγει αφού το κοινό στο κεντρικό κορτ ήταν υπέρ του Ισπανού και εκείνος για να τους πικάρει έκανε πως δεν τους ακούει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κύργιος να αποδοκιμαστεί έντονα από μία μερίδα των θεατών. Ο Ράφα Ναδάλ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχολίασε τη συμπεριφορά του αντιπάλου τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Είναι ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο. Θα μπορούσε να κερδίζει Grand Slam, ή να διεκδικεί το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για κάποιο λόγο όμως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Δε σέβεται το κοινό, δε σέβεται τον αντίπαλο και δε σέβεται ούτε τον εαυτό του".

Ο Κύργιος κλήθηκε να σχολιάσει την ατάκα του Ναδάλ και έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά: "Είμαι διαφορετικός, ο Ράφα είναι διαφορετικός. Μπορεί να συγκεντρωθεί σε αυτά που θέλει να κάνει. Δεν ξέρει τι έχω περάσει, δεν με ξέρει. Οπότε δε θα τον ακούσω. Εγώ παίζω μ' αυτόν τον τρόπο, εκείνος με τον δικό του. Είναι πολύ αργός ανάμεσα στους πόντους και ο κανονισμός λέει πως τον ρυθμό του αγώνα τον καθορίζει εκείνος που σερβίρει. Αλλά ο Ράφα έχει αυτό τον ρυθμό κάθε φορά. Δεν θα σχολιάσω το παιχνίδι του, έχω το δικό μου παιχνίδι. Δε θα λάβω καθόλου υπόψη το σχόλιό του".

Αν κάποιος νομίζει πως αυτά ανήκουν στο παρελθόν η νέα συνέντευξη του Κύργιου στην "Daily Mail" έρχεται να τους διαψεύσει. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε είπε: "Βγαίνω στο κορτ και κάνω αυτό που θέλω είτε έχω απέναντι μου τον Αλεξάντερ Μπάμπλικ είτε τον Φέντερερ και τον Ναδάλ. Στο τέλος της ημέρας είναι άνθρωποι. Δεν κάνουν τίποτα εξαιρετικά καλά".

Στη συνέχεια προχώρησε σε ανάλυση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός: "Ολοφάνερα ο Φέντερερ είναι τρομερά ταλαντούχος και ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά όταν δυσκολεύουν τα πράγματα κουράζεται. Ο Τζόκοβιτς έχει πρόβλημα με τα ρηχά χτυπήματα, δεν του αρέσει να ανεβαίνει. Στον Ράφα αρέσει να παίζει αμυντικά οπότε μπορείς να τον εκθέσεις πιέζοντας τον στο forehand και να αναδείξεις το πόσο πίσω παίζει. Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους και αν παίξεις με το σωστό τρόπο και αντέξεις σε καταστάσεις πίεσης τότε μπορείς να τους νικήσεις. Σίγουρα, είναι ένα επίπεδο πάνω απ' όλους μας, αλλά μπορούν να νικηθούν. Δεν θεωρώ ότι είναι οι Θεοί του αθλήματος".

Τέλος, έριξε και το καρφί του περί σεβασμού: "Δεν ξέρω πόσο σεβασμό τους δείχνουν οι άλλοι, εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ κάποιον μόνο και μόνο επειδή περνά το μπαλάκι πάνω από το φιλέ. Δεν είναι αρκετό αυτό για να τον σεβαστώ. Γιατί να τους δώσω κάτι; Ήδη έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν στα καλύτερα κορτ, με τις καλύτερες συνθήκες και όλα αυτά. Είναι φανερό πως ότι έχουν κάνει για το άθλημα είναι τεράστιο, ενέπνευσαν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά όταν είμαι στο κορτ αγωνίζομαι μαζί τους, δεν προσπαθώ να γίνω φίλος τους".

Φυσικά, περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε αντίδραση από κάποιον εκ των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ