ΤΕΝΙΣ

Κύργιος: "Απολαμβάνω ξανά το τένις"

Nick Kyrgios, of Australia, celebrates after beating Novak Djokovic, of Serbia, at the BNP Paribas Open tennis tournament, Wednesday, March 15, 2017, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Nick Kyrgios, of Australia, celebrates after beating Novak Djokovic, of Serbia, at the BNP Paribas Open tennis tournament, Wednesday, March 15, 2017, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέχρι να ξαναβρεί τον εαυτό του και στάθηκε στην επιστροφή της συντρόφου του, Αϊλα Τομλιάνοβιτς στα κορτ.

Η παρουσία του Νικ Κύργιου στο Indian Wells είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Δεν είναι μόνο οι νίκες που έχει πάρει με κορυφαία εκείνη απέναντι στον Τζόκοβιτς, αλλά τρόπος που ήρθαν αυτές με τον 21χρονο Ελληνοαυστραλό να παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας του.

Ο ίδιος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τον Ρότζερ Φέντερερ, κλήθηκε να απαντήσει στο τι έχει αλλάξει τονίζοντας: "Νομίζω πως ξεκινάει από την προπόνηση. Κάθε φορά που πηγαίνω για προπόνηση, είμαι θετικός, προσπαθώ να τα πάω καλά και να περάσω καλά. Δεν είμαι σκληρός με τον εαυτό μου"

Σε ό,τι αφορά το τι έγινε την περίοδο που αντιμετώπιζε προβλήματα είπε: "Τα έβαλα με τον εαυτό μου και δεν ήμουν σε καλή φάση. Δεν ήθελα να προπονούμαι, δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Είχα για λίγο καιρό προπονητή φυσικής κατάστασης, αλλά ήταν δύσκολο γιατί η ομάδα μου είχε κίνητρο, αλλά εγώ όχι".

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον Αντρέας Σέπι και την ήττα που γνώρισε στο Αυστραλιανό Όπεν αποκαλύπτοντας: "Προφανώς, ένιωθα πως όλη η Αυστραλία ήταν εναντίον μου. Μετά πέρασα μια βδομάδα με τη φίλη μου και μετά με φώναξε ο Lleyton Hewitt, για να αγωνιστώ στο Davis Cup. Aυτό ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί, να επιστρέψω στην ομάδα με τα παιδιά. Βρήκα ξανά την απόλαυση. Κάτι άλλαξε μετά από αυτό και στ' αλήθεια απολαμβάνω ξανά τα πάντα τώρα."

Ajla Tomljanovic of Australia makes a forehand return to Shelby Rogers of the U.S. in their first round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 20, 2015. (AP Photo/Lee Jin-man)
Ajla Tomljanovic of Australia makes a forehand return to Shelby Rogers of the U.S. in their first round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 20, 2015. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Νικ Κύργιος δέχτηκε και μία πιο προσωπική ερώτηση. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επιστροφή της συντρόφου του, Αϊλα Τομλιάνοβιτς (φωτογραφία) στα κορτ και εάν αυτή έχει παίξει κάποιο ρόλο στην ψυχολογία του τονίζοντας: "Κάποιο ρόλο γι' αυτό προφανώς έχει παίξει και η επιστροφή της φίλης μου στο tour. Θα είναι εκπληκτικό, να τη βλέπω κάθε δυο εβδομάδες. Προσπαθώ να μείνω ευτυχισμένος και να απολαύσω το τένις".

Photo credits: AP Photo/Mark J. Terrill, AP Photo/Lee Jin-man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ