ΤΕΝΙΣ

Ξανά στην κορυφή ο Φέντερερ

Roger Federer celebrates winning the semifinal tennis match against Nick Kyrgios during the ATP Mercedes Cup in Stuttgart, Saturday June 16, 2018.(Marijan Murat/dpa via AP)
Roger Federer celebrates winning the semifinal tennis match against Nick Kyrgios during the ATP Mercedes Cup in Stuttgart, Saturday June 16, 2018.(Marijan Murat/dpa via AP) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με 6-7(2), 6-2, 7-6(5) επί του Νικ Κύργιου στην Στουτγάρδη και επέστρεψε στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Στον τελικό του Mercedes Cup προκρίθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ και ταυτόχρονα επανέρχεται στην κορυρφή της παγκόσμιας κατάταξης. Στον ημιτελικό του όπεν της Στουτγκάρδης, ο 37χρονος Ελβετός άσος έχασε το πρώτο σετ από τον Νικ Κύργιο με 7-6(2), ωστόσο κατάφερε να γυρίσει το ματς.

Πήρε εύκολα το δεύτερο σετ με 6-2 και δυσκολεύτηκε πολύ στο τρίτο για να κάμψει την αντίσταση του 23χρονου Ελληνοαυστραλού, νο 24 στον κόσμο, καθώς οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί επικράτησε με 7-6(5).

Στον τελικό θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 27χρονο Καναδό Μίλος Ρόανιτς (νο 35), ο οποίος στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης νίκησε 6-4, 7-6(3) τον 24χρονο Γάλλο Λούκας Πουίγ (νο 17). Ό,τι και να γίνει όμως, την Δευτέρα ο Φέντερερ θα βρίσκεται πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ράφαελ Ναδάλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Photo credits: Marijan Murat/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ