ΤΕΝΙΣ

Κρίσιμες μάχες για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Stefanos Tsitsipas and Maria Sakkari of Greece during their mixed doubles match against Switzerland's Roger Federer and Belinda Bencic at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens)
Stefanos Tsitsipas and Maria Sakkari of Greece during their mixed doubles match against Switzerland's Roger Federer and Belinda Bencic at the Hopman Cup in Perth, Australia, Thursday Jan. 3, 2019. (AP Photo/Trevor Collens) EUROKINISSI

Σε ελληνικούς ρυθμούς συνεχίζουν τα δύο επαγγελματικά tour της ATP και της WTA, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να διεκδικούν είσοδο στους "8" δύο πολύ απαιτητικών διοργανώσεων.

Μετά τις νίκες των δύο κορυφαίων εκπροσώπων μας την Τρίτη, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει στα δύο σετ τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στο Ντουμπάι και την Σάκκαρη να ανατρέπει το προβάδισμα της Τερέζα Μαρτίντσοβα στην Ντόχα, διεκδικούν σήμερα (26/2) την είσοδό τους στα προημιτελικά των δύο πολύ απαιτητικών διοργανώσεων.

Στις 14:00GR-Cosmote Sport 6HD, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, έχοντας κερδίσει τον Καζάκο στα ημιτελικά του Open13 της Μασσαλίας (7-5, 6-3), στην επιτυχημένη πορεία προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο indoor γαλλικό τουρνουά.

"O Άλεξ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Κάνει αναπάντεχα πράγματα στο court. Πρέπει να είμαι εκεί, να κάνω τη δουλειά μου όπως κάνω μέχρι τώρα. Τα πηγαίνω περίφημα. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω το ίδιο" είπε ο 21χρονος Έλληνας.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο2 του ταμπλό στο Dubai Championships, τρέχει ένα σερί πέντε κερδισμένων αγώνων στο tour, χωρίς απώλειες σετ και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, μετά το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στη χρονιά.

Ο Τσιτσιπάς, σε περίπτωση που επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και ξεπεράσει το εμπόδιο του Νο47 του κόσμου, θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Στρουφ-Μπασιλασβίλι στα προημιτελικά του Ντουμπάι.

Στις 17:00GR ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα δώσει τον δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τον πολύπειρο Φίλιπ Κολσράιμπερ ενώ από το σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει ο γαλλικός εμφύλιος ανάμεσα σε Ρισάρ Γκασκέ και Μπενουά Περ (19:00GR).

Λίγο αργότερα από τον Στέφανο ( 16:30GR-Cosmote TV), στο Court 1 των εγκαταστάσεων της Ντόχα, η Μαρία Σάκκαρη θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση από την Αρίνα Σαμπαλένκα για την ήττα της την προηγούμενη εβδομάδα στον 1ο γύρο του Dubai Championships.

Οι δύο τενίστριες θα αναμετρηθούν για 4η φορά, με την 21χρονη Λευκορωσίδα, Νο13 στον κόσμο να μετράει δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα στην 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στο 2ο γύρο, η Σαμπαλένκα απέκλεισε στα τρία σετ την Ανέτ Κονταβέιτ (7-5, 2-6, 7-5).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ