ΤΕΝΙΣ

Κορονοϊός: Το Wimbledon πάει να βγάλει κέρδος παρά την ακύρωση

Switzerland's Roger Federer plays a return to Serbia's Novak Djokovic during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (Laurence Griffiths/Pool Photo via AP)
Switzerland's Roger Federer plays a return to Serbia's Novak Djokovic during the men's singles final match of the Wimbledon Tennis Championships in London, Sunday, July 14, 2019. (Laurence Griffiths/Pool Photo via AP) AP

Παρά την ακύρωση του φετινού Wimbledon λόγω του κορονοϊού δεν αποκλείεται οι διοργανωτές να βγάλουν κέρδος μέσα από τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις.

Αποζημίωση από ασφαλιστικές για την ακύρωση του Wimbledon ζητούν οι διοργανωτές του και μάλιστα αρκετά πλουσιοπάροχη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει ένα ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από 17χρόνια, ένας άλλος ιός, είχε κάνει την εμφάνισή του. Ο "SARS" είχε απειλήσει το Wimbledon και τότε οι διοργανωτές του πρόσθεσαν μέσα στο ασφαλιστικό τους συμβόλαιο και το ενδεχόμενο αναβολής του τουρνουά λόγω έκακτης περίστασης.

Εκείνη η ενέργεια τους μπορεί να τους αποφέρει έσοδα ύψους 114 εκατομμυρίων, αφού τόσο είναι το σχετικό ποσό της ρήτρας. Βέβαια, αυτό δεν θα είναι το τελικό ποσό αφού θα υπάρξει λογικά κάποια μείωση. Όπως και να έχει οι Βρετανοί θα καλύψουν σημαντικό κομμάτι της χασούρας.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο Ρίτσαρντ Λιούις. Ο απερχόμενος CEO του Wimbledon τόνισε: "Είμαστε τυχεροί που κάναμε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κάναμε, αλλά δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Οι λεπτομέρειες και το τελικό ποσό της αποζημίωσης μάλλον δεν θα γίνουν γνωστά για αρκετούς μήνες ακόμη".

Αξίζει να τονίσουμε ότι μόνο οι διοργανωτές του Wimbledon είχαν φροντίσει να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη έναντι πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ