ΤΕΝΙΣ

Κορονοϊός: Ελπίδες για διεξαγωγή του Miami Open

Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns the ball to Denis Shapovalov, of Canada, during the Miami Open tennis tournament, Tuesday, March 26, 2019, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Luis M. Alvarez)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, returns the ball to Denis Shapovalov, of Canada, during the Miami Open tennis tournament, Tuesday, March 26, 2019, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Luis M. Alvarez) AP PHOTO/LUIS M. ALVAREZ

Οι διοργανωτές του Miami Open διατηρούν ελπίδες για την κανονική διεξαγωγή του Masters της Φλόριντα.

Μετά την πρωτοφανής ακύρωση του BNP Paribas Open στο Indian Wells, όλοι σκέφτηκαν ότι το Masters στο Μαϊάμι θα έχει την ίδια τύχη. Παρότι στην περιοχή της Φλόριντα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περισσότερα από την Καλιφόρνια, οι διοργανωτές του Miami Open εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διατηρούν το καθορισμένο πρόγραμμα ως έχει.

Βέβαια, με τις εξελίξεις που αλλάζουν σε ωριαία, πλέον, βάση, όλα είναι ρευστά.

"To Miami Open θα διεξαχθεί κανονικά 23 Μαρτίου με 5 Απριλίου. Η ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα και εξετάζουμε με μεγάλη λεπτομέρεια την κατάσταση με τον COVID-19 και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές Υγείας καθώς πλησιάζουμε στο τουρνουά.

Επίσης, δουλεύουμε με την ATP και την WTA προκειμένου να προσφέρουμε ένα υγιές περιβάλλον στους φιλάθλους, στους παίκτες και το προσωπικό", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Miami Open με τους ιθύνοντες να έχουν διάθεση να φιλοξενήσουν και κόσμο στις εξέδρες του Hard Rock Stadium.

Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα και του νέου CEO της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι ο οποίος με δήλωσή του στο ATPTour.com, εκφράζει την αισιοδοξία του για τη συνέχεια του ATP Tour.

"Ενώ λυπούμαστε για το γεγονός ότι το BNP Paribas Open στο Indian Wells δεν θα πραγματοποιηθεί, το ημερολόγιο ATP Tour παραμένει ως έχει προγραμματιστεί. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση, συνεργαζόμενοι στενά με τους παίκτες μας και τους ανθρώπους των τουρνουά και περιμένουμε να δούμε και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας.

Έχουμε δεσμευτεί να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές για τη λειτουργία των επερχόμενων τουρνουά καθώς η υγεία και η ασφάλεια των παικτών μας και όλοι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι παραμένουν κορυφαία μας προτεραιότητα", το μήνυμα του Ιταλού παράγοντα.

H διεξαγωγή των επόμενων τουρνουά, έστω και χωρίς φιλάθλους, είναι μια πιθανότητα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ