ΤΕΝΙΣ

Κορονοϊός: Αναβάλλονται FedCup Finals και playoffs

FED CUP 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
FED CUP 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ITF ανέβαλε το νεοσύστατο FedCup που θα διεξαγόταν στη Βουδαπέστη από τις 14 έως τις 19 Απριλίου αλλά και τα FedCup playoffs.

Σε συνέχεια των ακυρώσεων ή αναβολών αθλητικών γεγονότων ανά τον κόσμο εξαιτίας του κορονοϊού, και το νεοσύστατο FedCup Finals (στα πρότυπα του Davis Cup Finals) που θα διεξαγόταν στη Βουδαπέστη στις 14-19 Απριλίου έχει αναβληθεί!

Το ίδιο ισχύει και για τα FedCup playoffs που θα διεξάγονταν σε οκτώ διαφορετικές χώρες το διήμερο 17-18 Απριλίου τα οποία επίσης αναβάλλονται.

Η ITF μιλάει για αναβολή και όχι για ακύρωση της διοργάνωσης και αναφέρει ότι θα καταθέσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής μιας διοργάνωσης που δίνει μάλιστα εισιτήριο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

"Μετά από πάρα πολλή σκέψη και περισυλλογή με το board της ITF, την τοπική οργανωτική επιτροπή και τις ανακοινώσεις της ουγγρικής κυβέρνησης σχετικά με τα indoor τουρνουά, ανακοινώνουμε με λύπη την αναβολή του FedCup Finals. Έχουμε δεσμευτεί η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί εντός του 2020 και όλοι οι φορείς θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία".

Ο πρόεδρος της ITF Ντέιβιντ Χάγκερτι πρόσθεσε κάποιες πληροφορίες σχετικές με το σκεπτικό της απόφασης: "Λυπούμαστε που πήραμε αυτήν την απόφαση αλλά δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός. Η απόφαση δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία. Ο ιός είναι πολύ σοβαρός και η κατάσταση είναι υπεράνω ενός αθλήματος".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ