ΤΕΝΙΣ

Κορονοϊός: Ακύρωση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στο τένις έως τις 13 Ιουλίου

Κορονοϊός: Ακύρωση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στο τένις έως τις 13 Ιουλίου

Χωρίς αγώνες για τους επόμενους τέσσερις μήνες θα μείνουν οι φίλοι του τένις, καθώς μετά από το Γουίμπλεντον ακυρώθηκαν και αρκετά ακόμη τουρνουά.

Η ιστορική ανακοίνωση του All England Club για την ακύρωση του Wimbledon οδήγησε στην επίσημη κοινή ανακοίνωση από ATP και WTA περί αναστολής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στα τουρ μέχρι και τις 13 Ιουλίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία του φετινού Wimbledon.

Συνολικά λοιπόν, ακυρώνονται τα εξής τουρνουά: ATP-Χερτόγκενμπος, Στουτγκάρδη, Queen's, Χάλε, Μαγιόρκα, Ίστμπορν και από WTA-Χερτόγκενμπος, Νότιγχαμ, Μπέρμιγχαμ, Βερολίνο, Ίστμπορν και Bad Homburg μαζί φυσικά με το Wimbledon που αποτελούσε και την κατάληξη της φετινής grass court season.

Εννοείται ότι, στην ίδια χρονική περίοδο, ακυρώθηκε και κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στο Challenger και ITF Tour.

" Δυστυχώς, η πανδημία του Covid-19 μας ανάγκασε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αναστολή της αγωνιστικής δράσης, μία απόφαση που ήρθε συνεργατικά από όλες τις διευθύνουσες αρχές στο παγκόσμιο τένις. Η υγεία και η ασφάλεια αποτελούν τις μόνες προτεραιότητες σε αυτούς τους απίστευτους καιρούς και ελπίζουμε η αγωνιστική δράση να επανέλθει το συντομότερο" ανέφερε ο chairman της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι.

Ο αντίστοιχος chairman της WTA, Στιβ Σάιμον, σημείωσε στον ίδιο τόνο: "Ήταν μια απόφαση που δεν πήραμε ελαφρά τη καρδία, ενώ συνεχίζουμε εντατικές προσπάθειες για να επανέλθει η δράση πολύ γρήγορα. Αν και υπάρχει απογοήτευση από αυτήν την απόφαση, η δέσμευση μας είναι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο ώστε να επανέλθει η δράση στο σωστό χρονικό πλαίσιο".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ