ΤΕΝΙΣ

Κέβιν Κράβιετζ: Πέρσι κέρδισε το Rolland Garros, φέτος δουλεύει σε σούπερμαρκετ

Germany's Kevin Krawietz, right, and Andreas Mies, left, celebrate winning the men's doubles final match of the French Open tennis tournament against France's Jeremy Chardy and Fabrice Martin at the Roland Garros stadium in Paris, Saturday, June 8, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Germany's Kevin Krawietz, right, and Andreas Mies, left, celebrate winning the men's doubles final match of the French Open tennis tournament against France's Jeremy Chardy and Fabrice Martin at the Roland Garros stadium in Paris, Saturday, June 8, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Ο Κέβιν Κράβιετζ, Νο13 τενίστας του κόσμου στην κατάταξη των διπλών και κάτοχος του τίτλου στο Roland Garros, δουλεύει εδώ και εβδομάδες σε σούπερ μάρκετ για να βγάλει τα προς το ζην.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει χτυπήσει για τα καλά το τένις, με αρκετούς αθλητές και αρκετές αθλήτριες χαμηλής δυναμικής να "πληγώνονται" βαθιά στην καθημερινότητά τους, από τις απώλειες εσόδων εξαιτίας της αναστολής στην αγωνιστική δράση. Ένας από τους τενίστες που αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά σε σούπερ μάρκετ για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με αυτή την κατάσταση είναι ο 28χρονος Γερμανός Κέβιν Κράβιετζ, που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά του Roland Garros, έχοντας συμπαίκτη τον Αντρέ Μίες.

Μπορεί να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της χρονιάς στα διπλά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει μια άνετη και δίχως πίεση καθημερινότητα. Ο Κράβιετζ, που μέχρι την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων φέτος, κέρδισε με τις επιδόσεις του στα courts το ποσό των 82.918 δολάρια, εδώ και λίγες εβδομάδες δουλεύει σε σούπερ μάρκετ για να μπορεί να νιώθει ασφαλής μέσα στην αβεβαιότητα των ημερών.

Αναλυτικά όσα λέει σε μέσο της χώρας του για τη νέα του δουλειά:

"Πάντα ήθελα να δουλέψω κάπου αλλού πέραν του τένις. Μόνο και μόνο για να δω πως είναι να κάνεις κάτι άλλο, που πιθανόν δεν σε γεμίζει ψυχικά. Δυστυχώς, έφτασα στο σημείο να το δοκιμάσω πριν αποσυρθώ από το άθλημα. Με την έξαρση του κορονοϊού θορυβήθηκα. Έψαξα για άλλη δουλειά κατευθείαν, διότι θέλω να αισθάνομαι ασφαλής. Καλώς ή κακώς, οι απολαβές μου σε σχέση με τα έξοδά μου δεν είναι δα και τρομερές.

Έπιασα δουλειά σε σούπερ μάρκετ και βγάζω περίπου 350 ευρώ την εβδομάδα. Είμαι από τους τυχερούς που κατάφεραν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επάγγελμα, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξω πιο σφαιρικά την κατάσταση στον πλανήτη και να είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Ελπίζω να μην αργήσουμε να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, γιατί δεν είναι και το καλύτερό μου να σηκώνομαι 05:00 το πρωί και να πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ για δουλειά”.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Pavel Golovkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ