ΤΕΝΙΣ

Κάρλος Αλκαράζ, το νέο διαμάντι του ισπανικού τένις

Κάρλος Αλκαράζ, το νέο διαμάντι του ισπανικού τένις

Ο Κάρλος Αλκαράζ είναι το νέο μεγάλο αστέρι του ισπανικού τένις που θα μας αναγκάσει να μάθουμε το όνομα του αφού θα το συζητάμε καθημερινά.

Μπορεί να μην κατάφερε να προχωρήσει στο Rio Open, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο 2ο γύρο από τον Φεντερίκο Κορία, ωστόσο ο Κάρλος Αλκαράζ συστήθηκε στον περισσότερο κόσμο του τένις αυτή την εβδομάδα και σίγουρα θα ξανά ασχοληθούμε μαζί του στο σύντομο μέλλον.

Στα 16 του χρόνια, ο Ισπανός άσος δείχνει έτοιμος να κάνει αυτό που λίγοι συνομήλικοι του μπορούν, να παρακάμψουν δηλαδή το junior tour και να σταθούν ανταγωνιστικά στο κορυφαίο επίπεδο του ανδρικού τένις, στο ATP Tour.

Θα χρειαστεί απλά, μερικές ακόμα ευκαιρίες όπως αυτή που του έδωσαν οι διοργανωτές του Rio Open στο οποίο αγωνίστηκε με wild card προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται, του τα έδωσε απλόχερα ο Θεός.

Ταχύτατος, με μεγάλο forehand και πολύ αξιόπιστο και πιεστικό backhand, ο Αλκαράζ χρειάζεται μικρή βελτίωση σε επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού του για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο, πολύ γρήγορα.

Σε αυτό, θα βάλει και το χεράκι του ο Χουάν Κάρλος Φερέρο ο οποίος έχει αναλάβει τον νεαρό Ισπανό από το 2019 και προπονούνται στην ακαδημία του πρώην Νο1 της κατάταξης, Equelite academy στο Αλικάντε της Ισπανίας.

"Είναι μόλις 16 ετών και ήδη ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Έχει το επίπεδο, την ταχύτητα και βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση καθημερινά, οπότε πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Δεν ξέρω πόσο ψηλά μπορεί να ανέβει, ωστόσο πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια μπορεί να βρίσκεται πολύ ψηλά. Έχω μεγάλη εμπειρία από το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει και προσπαθώ να του δώσω τις καλύτερες δυνατές συμβουλές" είπε ο Φερέρο που ταξίδεψε μαζί με τον Αλκαράζ στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Νέο career high

Μετά τον αποκλεισμό του στο 2ο γύρο του Rio Open αλλά και τη νίκη που πέτυχε επί του Άλμπερ Ράμος, Νο41 στον κόσμο στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, ο Κάρλος Αλκαράζ αναμένεται να σημειώσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη, πραγματοποιώντας άλμα 93ων θέσεων και από το Νο406 θα βρεθεί στο Νο313 της ATP.

Έχει τρεις τίτλους ITF Futures στη συλλογή του, ωστόσο αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα του συμπατριώτη και ινδάλματός του, Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος από τα 16 αγωνιζόταν στα κορυφαία τουρνουά στο ανδρικό tour (Challenger και ATP).

Πρόσφατα, ο Αλκαράζ έγινε ο νεαρότερος Ισπανός, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ (2002) που κατάφερε να κερδίσει Top200 αντίπαλο σε Challenger τουρνουά, επικρατώντας του Πέδρο Μαρτίνεζ (Νο140) στο Murcia Challenger.

Στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, αγωνίστηκε σε τρεις συνεχόμενους τελικούς σε Futures 15,000$, με δύο σερί τίτλους στο Μονακόρ της πατρίδας του και μια ήττα στον τελικό της Αττάλεια.

Πέρυσι, ο Αλκαράζ κέρδισε τον μετέπειτα πρωταθλητή του NextGen ATP Finals, Γιάνικ Σίνερ σε Challenger του Αλικάντε και έγινε ο πρώτος τενίστας γεννημένος του 2003 που κερδίζει ματς σε αυτό το επίπεδο.

Προσωπικά στοιχεία

Ξεκίνησε να παίζει τένις από τα τέσσερά του χρόνια, χάρη στην επιμονή του πατέρα του, Κάρλος. Το αγαπημένο του χτύπημα είναι το forehand ενώ λατρεύει το χώμα και το Γαλλικό Όπεν.

Αγαπημένος του τενίστας, ο Ράφαελ Ναδάλ ενώ του αρέσει επίσης το γκολφ και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη ομάδα η Ρεάλ Μαδρίτης ενώ του αρέσει να ακούει μουσική Reggaeton. Αγαπημένος ηθοποιός ο Γουίλ Σμιθ και ταινία το "Rocky Balboa"

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ