ΤΕΝΙΣ

Και ο Ναδάλ στη μάχη κατά του ρατσισμού

Spain's Rafael Nadal watches the ball before hitting a forehand to Taylor Fritz, of the United States, in the men's final at the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal watches the ball before hitting a forehand to Taylor Fritz, of the United States, in the men's final at the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μίλησε για τη διαρκή ανάγκη να δίνουμε μάχες υπέρ της ισότητας των ανθρώπων και των ίσων ευκαιριών προς όλους, δίχως όμως να "βγάζει λάδι" τις βίαιες συμπεριφορές μιας μερίδας διαδηλωτών.

Δεν θα μπορούσε ένας πολύ μεγάλος άνθρωπος, όπως είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ, και υπέρμαχος των πιο σημαντικών πανανθρώπινων αξιών, να λείπει από τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε και την ταραχή που επικρατεί παγκοσμίως μετά την άνανδρη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικές δυνάμεις στις Η.Π.Α..

Ο "ταυρομάχος" μίλησε για τη διαρκή ανάγκη να δίνουμε μάχες υπέρ της ισότητας των ανθρώπων και των ίσων ευκαιριών προς όλους δίχως όμως να "βγάζει λάδι" τις βίαιες συμπεριφορές μιας μερίδας διαδηλωτών και των καταστροφών που προκαλούν.

"Όλοι οι "φυσιολογικοί" άνθρωποι και όλοι οι άνθρωποι που θέλουν έναν ειρηνικό και καλό κόσμο, είναι εναντίον του ρατσισμού, της φτώχειας και όλων των απαίσιων πραγμάτων που συμβαίνουν στον κόσμο, δυστυχώς συχνότερα απ'όσο θα θέλαμε. Όταν όμως βλέπω όλες αυτές τις καταστροφές στους δρόμους, σκέφτομαι: "αυτός δεν είναι ο τρόπος για να διαμαρτυρηθείς".

"Δεν είναι ένα καλό παράδειγμα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη αλλά πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Όλες οι εξελίξεις που έγιναν στην ανθρώπινη ιστορία πήραν το χρόνο τους και αυτό θα γίνει και τώρα".

"Για να γίνουν όλοι ίσοι, για να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες, τα ίδια δικαιώματα για την προστασία τους, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για αυτόν τον σκοπό. Η βία και η πανδημία δημιούργησαν πολύ δύσκολες συνθήκες στην ανθρωπότητα το τελευταίο διάστημα. Είναι σημαντικό να μείνουμε ψύχραιμοι, να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλο, να ζήσουμε μαζί εν ειρήνη. Σέβομαι όλες τις γνώμες αρκεί να μην εμπεριέχουν βία γιατί η βία φέρνει μόνο καταστροφές".

Για μία ακόμη φορά, τα είπε όλα ο Ράφα με τον πιο σωστό τρόπο...

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ