ΤΕΝΙΣ

ITF: Κορυφαίοι για το 2018 οι Τζόκοβιτς και Χάλεπ

Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Roger Federer of Switzerland during their semifinal match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Roger Federer of Switzerland during their semifinal match of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Saturday, Nov. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

O Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε ο κορυφαίος τενίστας της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις (ITF) για 6η φορά στην καριέρα του. Στις γυναίκες, η Σιμόνα Χάλεπ αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια της χρονιάς.

O Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε ο κορυφαίος τενίστας της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις (ITF) για 6η φορά στην καριέρα του. Ο Σέρβος, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τη νίκη του σε Wimbledon και US Open, ανέβηκε στην πρώτη θέση της για το 2018.

Ο "Νόλε" κατέκτησε τη συγκεκριμένη μεγάλη διάκριση για 6η φορά στην καριέρα του, μετά από το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας.

"Είμαι ευγνώμων που κέρδισα το ITF World Champion για 6η φορά. Είμαι υπερήφανος για αυτό το επίτευγμα μετά απ' όλα όσα πέρασα αυτή τη χρονιά, αλλά ένα μέρος μου πάντα πίστευε πως μπορούσα να επιστρέψω στην κορυφή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ισοφάρισα το ρεκόρ του Σάμπρας", δήλωσε σχετικά ο Τζόκοβιτς.

Στις γυναίκες, η Σιμόνα Χάλεπ αναδείχθηκε κορυφαία τενίστρια της χρονιάς από την ITF, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, Νο1 στον κόσμο, αναδείχθηκε "ITF Women's World Champion" για το 2018, μετά την καταπληκτική της χρονιά, η οποία συνοδεύτηκε από τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στο Roland Garros.

H Ρουμάνα πρωταθλήτρια είχε τερματίσει και πέρσι στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν κέρδισε Grand Slam και έχασε το ITF World Champion από την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα. "Είναι μεγάλη τιμή. Είχα μια απίθανη χρονιά, κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam στο Roland Garros και τερμάτισα στο Νο. 1 του κόσμου. Το να αναγνωρίζεται η χρονιά μου μ' αυτόν τον τρόπο, είναι στ' αλήθεια ξεχωριστό".

AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ