ΤΕΝΙΣ

Ιστορική απόφαση για το Γουίμπλεντον που δεν θέλει άλλα εξάωρα ματς

South Africa's Kevin Anderson, right, is congratulated by John Isner of the United States, right, after their men's singles semifinals match at the Wimbledon Tennis Championships, in London, Friday July 13, 2018. (Glyn Kirk/Pool Photo via AP)
South Africa's Kevin Anderson, right, is congratulated by John Isner of the United States, right, after their men's singles semifinals match at the Wimbledon Tennis Championships, in London, Friday July 13, 2018. (Glyn Kirk/Pool Photo via AP) AP

Κέβιν Άντερσον και Τζον Ίσνερ δεν έχουν ξεχάσει τον ημιτελικό του Γουίμπλεντον 2018. Την Παρασκευή (19/10) έμαθαν για μια αλλαγή που τους έκανε να χαμογελάσουν. Διαβάστε αναλυτικά.

Θυμάστε τον αγώνα του Κέβιν Άντερσον με τον Τζον Ίσνερ που διήρκεσε 6 ώρες και 36 λεπτά τον περασμένο Ιούλιο; Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ημιτελικός στην ιστορία του Γουίμπλεντον θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, ενώ ήταν και ο λόγος για την ιστορική απόφαση που πάρθηκε την Παρασκευή (19/10) και θα ισχύσει από το 2019.

Συγκεκριμένα, στο εξής θα υπάρχει τάι-μπρέικ στο πέμπτο σετ, το οποίο θα ενεργοποιείται σε περίπτωση που το σκορ είναι 12-12. Μέχρι σήμερα το Γουίμπλεντον δεν είχε τάι-μπρέικ, γι' αυτό και ο Άντερσον χρειάστηκε να πάρει 26 γκέιμς για να λυγίσει τον Ίσνερ που έμεινε στα 24. Μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι παραμένει, φυσικά, εκείνο του Ίσνερ με τον Μαού το 2010, όταν οι δύο τενίστες έφτασαν στο 70-68 στο τελευταίο τους σετ και χρειάστηκαν 11 ώρες και 5 λεπτά για να λύσουν τις διαφορές τους.

To US Open έχει τάι-μπρέικ στο 6-6, το Αυστραλιανό Όπεν δεν έχει, ούτε και το Ρολάν Γκαρός και μένει να δούμε αν οι διοργανωτές των δύο τελευταίων θα ακολουθήσουν τον δρόμο εκείνων του Γουίμπλεντον για να αποφύγουν τεράστιας διάρκειας αναμετρήσεις που καταπονούν τόσο τους αθλητές, όσο και τους θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ