ΤΕΝΙΣ

Indian Wells: Άθλος του Τιμ, νίκησε τον Φέντερερ στον τελικό

Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Ντομινίκ Τιμ νίκησε στον τελικό του Indian Wells τον Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε το τρόπαιο στην έρημο της Καλιφόρνια. Εξάλλου, το τρόπαιο του challenger τουρνουά της Σενζέν στην Κίνα κατέκτησε ο Μάρκος Παγδατής

Ο Ντομινίκ Τιμ νίκησε στον τελικό του Indian Wells τον Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε το τρόπαιο στην έρημο της Καλιφόρνια. Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος τίτλος της καριέρας του, ενώ για 2η διαδοχική χρονιά χάνει στον τελικό της διοργάνωσης o Φέντερερ.

Ο 25χρονος Αυστριακός επικράτησε με 3-6, 6-3 και 7-5, έπειτα από δύο ώρες αγώνα. Ο Τιμ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε έναν τόσο σημαντικό τελικό μακριά από το χώμα και τα κατάφερε πολύ καλά, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη του απέναντι στον Ελβετό σε σκληρή επιφάνεια και τρίτησυνολικά σε πέντε αναμετρήσεις. Έχει καταφέρει να κερδίσει τον Φέντερερ σε hardcourt, γρασίδι και χώμα!

Ο Τιμ ανέβηκε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και ισοφάρισε το career high του, ενώ στο Νο5 θα είναι ο Φέντερερ. O 37χρονος Ελβετός ηττήθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Indian Wells, όπου συνολικά έχει πέντε κερδισμένους και τέσσερις χαμένους τελικούς.

Εξάλλο, το τρόπαιο του challenger τουρνουά της Σενζέν στην Κίνα κατέκτησε ο Μάρκος Παγδατής, καθώς κέρδισε στον τελικό του τουρνουά τον Ιταλό, Στέφανο Ναπολιτάνο, με 2-1 σετ (6-2, 3-6 και 6-4), σε 2 ώρες και 32 λεπτά.

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ