ΤΕΝΙΣ

Ιλούζ: "Ο Ναδάλ διέψευσε πολλούς γιατρούς"

Spain's Rafael Nadal celebrates as he defeats Taylor Fritz of the U.S. in the men's final match at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal celebrates as he defeats Taylor Fritz of the U.S. in the men's final match at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Γάλλος οστεοπαθητικός, Μπεν Ιλούζ, αποθέωσε τον Ράφα Ναδάλ, τονίζοντας ότι έχει τραυματιστεί περισσότερο από κάθε άλλο κορυφαίο τενίστα, αλλά έδειξε τεράστια ψυχική δύναμη σε όλη την καριέρα του.

Ο Γάλλος οστεοπαθητικός, Μπεν Ιλούζ, μίλησε πρόσφατα για τους τραυματισμούς και τους πόνους που ο Ράφαελ Ναδάλ αντιμετώπισε στην καριέρα του. Ο 34χρονος Ισπανός τενίστας έχει τραυματιστεί περισσότερο από κάθε άλλον κορυφαίο τενίστα αλλά πάντα κατάφερνε να ανακάμψει και επέστρεφε με ατσάλινη θέληση στα courts.

Ο Ιλούζ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: " Κάποιες φορές, υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δεν φαίνεται να πονούν καθόλου. Υπάρχουν άνθρωποι στα αθλήματα, που σε μια κλίμακα του δέκα για παράδειγμα, θα πονούν στο τρία, ενώ ο Ράφαελ Ναδάλ είναι στο εφτά. Ο Ναδάλ, είναι κάποιος που παίζει με φλεγμονές μέχρι την στιγμή που πραγματικά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση για το σώμα του. Αυτό είναι που παρατήρησα όταν ο Ναδάλ αποχώρησε από το πρώτο του Γαλλικό Όπεν, λόγω κατάγματος στο πέλμα του ποδιού του. Είναι το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε σε όλα τα τουρνουά όταν ήταν νέος. Δεν παθαίνουμε κατάγματα στα πόδια χωρίς λόγο".

Ο Μπεν Ιλούζ συνέχισε λέγοντας ότι: " Εγώ, χωρίς να πονάω, προσπαθώ να πιέσω λίγο το πόδι και αν δω ότι πονάω, σταματάω, ενώ ο Ραφαέλ Ναδάλ έπαιζε με αφόρητους πόντους στο πόδι του το 2003 αλλά και αργότερα (σε άλλους αγώνες). Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν άνετοι, επειδή νιώθουν πόνο παντού, αλλά στην πραγματικότητα, όταν κοιτάς τον Ναδάλ, πιέζει τον εαυτό του πάρα πολύ. Ενεργοποιεί τόση πολύ ενέργεια που υπερβαίνει τα όρια της φυσιολογικής δύναμης και έντασης, απ’ ότι μπορεί να κάνει ο απλός άνθρωπος. Ο Ναδάλ χρειάζεται να μελετά σε καθημερινή βάση το σώμα του, στην πραγματικότητα (αυτή είναι) η δουλειά του. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα, που επικεντρώνεται σε όλες τις δύσκολες έννοιες που βλέπουμε στην φυσιοθεραπεία στον αθλητισμό".

Ο Γάλλος γιατρός, υπογράμμισε επίσης ότι: " Μερικές φορές, ο Ναδάλ στις συνεντεύξεις τύπου έχει κράμπες και βυθίζεται στην καρέκλα. Μπορούμε να παρατηρήσουμε, ότι παρά όλα αυτά που έχει περάσει στην καριέρα του, συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Σήμερα, διαχειρίζεται τους αγώνες πιο οικονομικά, επιλέγει να συμμετέχει σε λιγότερα τουρνουά, γιατί βρίσκονται το ένα πολύ κοντά στο άλλο στο πρόγραμμα. Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι ένας άνδρας με ψυχική δύναμη, ο οποίος έκανε την καριέρα του φυσιολογική παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Πολλοί γιατροί του είπαν ότι δεν θα κάνει καριέρα στο τένις με τους τραυματισμούς του, βέβαια απέδειξε σε όλους ότι ήταν λάθος".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Rebecca Blackwell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ