ΤΕΝΙΣ

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Τσιτσιπά: "Ετσι γλίτωσα τον πνιγμό"

Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball in his semifinal match against Spain's Pablo Carreno Busta during the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas of Greece returns the ball in his semifinal match against Spain's Pablo Carreno Busta during the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του US Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς μοιράστηκε μέσω των "TIMES" την πιο δύσκολη και δυσάρεστη εμπειρία της ζωής του, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία.

Δεν είναι απλά το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ένας από τους αθλητές που με τις επιτυχίες του στα κορτ έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναρριχήθηκε στο νούμερο 15 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Rogers Cup, προετοιμάζεται για το US Open και δείχνει πως στα 20 χρόνια του είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες που με πολλή δουλειά και λίγη τύχη θα μας απασχολεί για την επόμενη μιάμιση δεκαετία.

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρησή του με τον 36χρονο Τόμι Ρομπρέδο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ο Τσιτσιπάς μοιράστηκε μέσω των "Times" την πιο άσχημη εμπειρία της ζωής του, τις στιγμές που πάλεψε για να επιβιώσει. Ήταν το 2015 στην Κρήτη, στη διάρκεια ενός τουρνουά, όταν ο Έλληνας τενίστας λίγο έλειψε να πνιγεί.

" Ήμουν μαζί με έναν φίλο μου στη σάουνα και τότε είπαμε να βουτήξουμε στη θάλασσα για να αναζωογονηθούμε. Δεν καταλάβαμε πόσο επικίνδυνα ήταν τα πράγματα εκείνη τη μέρα, πηδήξαμε, όμως όσο προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν, τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα που άρχισαν να μας πνίγουν" εξήγησε ο νεαρός αθλητής και συνέχισε: " Οι συνθήκες ήταν πολύ άγριες και ήταν απίθανο να παλέψει κανείς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, ένιωθα απαίσια που βρισκόμουν στο νερό και τρομοκρατήθηκα. Δεν ήξερα πως θα τελειώσει όλο αυτό. Προσπαθούσαμε να κολυμπήσουμε προς την παραλία, όμως αυτό έμοιαζε μάταιο. Ο πατέρας μου μας είδε από απόσταση και βούτηκε και εκείνος, μας έφτασε και μας έσπρωξε στην αμμουδιά. Κάπως έτσι επιβιώσαμε μετά από πολύ μεγάλη μάχη. Ήμουν μερικές ανάσες μακριά από τον πνιγμό".

Ο 20χρονος πλέον Τσιτσιπάς (τότε ήταν 17 ετών) είδε τη ζωή διαφορετικά μετά από εκείνο το περιστατικό: " Με ξύπνησε, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο ασήμαντα είναι μερικά πράγματα στη ζωή μας και πόσο τυχερός ήμουν που έζησε, αντί να βρεθώ κάπου αλλού. Από τότε, δεν φοβάμαι τίποτα. Εκείνη η εμπειρία με βοήθησε να γίνω σοφότερος, σωματικά και πνευματικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ