ΤΕΝΙΣ

Η Σερένα απάντησε στη ρατσιστική επίθεση από πρώην νο1 στο τένις

United States' Serena Williams holds her trophy after defeating her sister Venus during their women's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 28, 2017. (AP Photo/Kin Cheung)
United States' Serena Williams holds her trophy after defeating her sister Venus during their women's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 28, 2017. (AP Photo/Kin Cheung) AP

Ο Ρουμάνος πρώην νο1 στο τένις και αρχηγός της ρουμανικής αποστολής στο Fed Cup, Ιλίε Ναστάσε, χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα εναντίον της Σερένα Γουίλιαμς και του αγέννητου παιδιού της, με την Αμερικανίδα να απαντά με ένα σπουδαίο μήνυμα.

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν άφησε τα λόγια του Ιλίε Ναστάσε να πέσουν κάτω και απάντησε στο ρατσιστικό παραλήρημα του πρώην νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ρουμάνος προπονητής τένις και δύο φορές νικητής grand slam τη δεκαετία του '70 (Αμερικανικό Όπεν 1972, Ρολάν Γκαρός 1973) φέρεται να παρενεβλήθη σε δηλώσεις της συμπατριώτισσάς του, Σιμόνα Χάλεπ, για το παιδί που περιμένει η Αμερικανίδα τενίστρια, λέγοντας σε ένα άλλο μέλος της ρουμανικής ομάδας στο Fed Cup (της οποίας είναι επικεφαλής): "Ας δούμε τι χρώμα θα έχει. Σοκολάτας με γάλα;"

Η διεθνής ομοσπονδία τένις (ITF) διενεργεί έρευνα για το ζήτημα, αφού τα λόγια του 70χρονου υπέπεσαν στην αντίληψη των ανθρώπων της και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε "η ITF δεν ανέχεται διακρίσεις και προσβλητική συμπεριφορά και γλώσσα κανενός είδους. Γνωρίζουμε για τα φερόμενα σχόλια του Ρουμάνου αρχηγού Ιλίε Ναστάσε και αρχίσαμε άμεσα έρευνα, ώστε να έχουμε τα πλήρη στοιχεία της κατάστασης, προτού προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες".

Η ίδια η Γουίλιαμς κατέφυγε στο instagram για να δώσει τη δική της απάντηση στον Ναστάσε: "Με απογοητεύει να μαθαίνω ότι ζούμε σε μία κοινωνία όπου κόσμος όπως ο Ιλίε Ναστάσε μπορούν να κάνουν τέτοια ρατσιστικά σχόλια προς εμένα και το αγέννητο παιδί μου και σεξιστικά σχόλια εναντίον άλλων συναθλητριών μου".

"Το έχω πει μια φορά και θα το ξαναπώ, αυτός ο κόσμος έφτασε τόσο μακριά, αλλά έχουμε ακόμα άλλο τόσο να πάμε. Ναι, προσπεράσαμε τόσα εμπόδια, όμως υπάρχουν πληθώρα εμποδίων ακόμα να προσπεράσουμε. Αυτό ή οτιδήποτε άλλο δεν θα με σταματήσει από το να κατακλύζω με αγάπη, φως και θετική ενέργεια όλα όσα κάνω. Θα συνεχίσω να προπορεύομαι και να στέκομαι στο ύψος μου για οτιδήποτε είναι σωστό. Δεν φοβάμαι σαν κι εσένα. Βλέπεις, δεν είμαι δειλή".

Μάλιστα, συνέχισε το μήνυμα με στίχους από το ποίημα της Μάγια Αγγέλου "Still I Rise": "Η ευστροφία μου σε αναστατώνει; Γιατί έχεις γεμίσει με κατήφεια;" "Μπορεί να με πυροβολήσεις με τα λόγια σου, μπορεί να προσπαθήσεις να με σκοτώσεις με το μίσος σου, αλλά σαν τον αέρα, θα συνεχίσω να σηκώνομαι".

Κατέληξε, δε, αναφερόμενη στην έρευνα της ITF : "Ευχαριστώ την ITF για την όποια προσοχή δώσουν σε όλα αυτά τα στοιχεία της υπόθεσης. Θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή μου".

Photo credits: AP Photo/Kin Cheung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ