ΤΕΝΙΣ

Η πρώτη νίκη καριέρας του Φέντερερ επί του Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal and Switzerland's Roger Federer, right, pose a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
AP Photo/Ben Curtis AP PHOTO/BEN CURTIS

Γιορτάζοντας την 16η επέτειο από την έναρξη του σπουδαιότερου rivalry στο τένις, μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Ράφαελ Ναδάλ, θυμόμαστε την πρώτη νίκη του Ελβετού απέναντι στον αιώνιο αντίζηλό του.

Ο Ναδάλ είχε κερδίσει τον Φέντερερ στην πρώτη τους συνάντηση στο Miami Open 2004 και χρειάστηκε να περιμένει έναν χρόνο ο μαέστρος για να έχει την ευκαιρία του να εκδικηθεί.

Όπως και έγινε...

Μετά από μια συναρπαστική μάχη στον τελικό της Masters διοργάνωσης και αφού ολοκλήρωσε μια φοβερή ανατροπή, ο Φέντερερ κέρδισε με 2-6, 6-7(4), 7-6(5), 6-3, 6-1 τον Ναδάλ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη από τις 16 συνολικά που έχει κόντρα στον Ράφα, σε σύνολο 40 αναμετρήσεων.

Πολύ σημαντική και καθοριστική στιγμή στην καριέρα του, χαρακτήρισε εκείνη τη νίκη ο Φέντερερ.

“Το 2005 παίξαμε έναν επικό τελικό. Ήταν απίστευτος. Ήταν μια καθοριστική στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν σημαντικό για μένα που κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος και να παίζω πολλές ώρες, βγάζοντας συνεχόμενα forehand στην ευθεία. Ένιωσα ότι πρέπει να παλεύω για να κερδίζω τους αγώνες και σε εκείνο το ματς έδειξα ότι μπορώ να το καταφέρω στον εαυτό μου και στην ομάδα μου.

“Έπαιζα αντίπαλος σε κάποιον που κατέληξε να είναι ο μεγαλύτερός μου αντίζηλος" είπε ο Φέντερερ.

Tα στιγμιότυπα του τελικού στο Miami Open 2005:

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ