ΤΕΝΙΣ

Η μητέρα του Τσιτσιπά στην Gazzetta dello Sport: "Η βραδιά που αποφάσισε να γίνει τενίστας"

Stefanos Tsitsipas, of Greece, celebrates after defeating Alex De Minaur, of Australia, during the ATP Next Gen tennis tournament final, at the Rho fair, near Milan, Italy, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Stefanos Tsitsipas, of Greece, celebrates after defeating Alex De Minaur, of Australia, during the ATP Next Gen tennis tournament final, at the Rho fair, near Milan, Italy, Saturday, Nov. 10, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Τζούλια Σαλνίκοβα, μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, μίλησε στην ιταλική ιστοσελίδα gazzetta.it και αποκάλυψε πώς και πότε ο Έλληνας αθλητής αποφάσισε ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο στο Next Gen ATP Finals που διεξήχθη στο Μιλάνο και το γιόρτασε με ένα πάρτι, όπου η μητέρα του φρόντιζε όλα να κυλήσουν όπως επιτάσσει η περίσταση. Η Τζούλια Σαλνίκοβα μίλησε στην ιταλική ιστοσελίδα gazzetta.it και αποκάλυψε πώς και πότε ο Έλληνας αθλητής αποφάσισε ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας τενίστας.

"Ήμουν το Νο1 στην Ρωσία και το Νο194 στον κόσμο. Μετά πέρασα στον τομέα της δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, αλλά δεν ήταν αυτός ο δρόμος μου", θυμάται η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, αποκαλύπτοντας τον φυσικό τρόπο που ο γιος της ασχολήθηκε με το άθλημα του τένις.

"Εγώ και ο σύζυγος μου παίζαμε τένις, ενώ ήμασταν εκπαιδευτές στο Astir Palace, ένα κέντρο διακοπών κοντά στην Αθήνα. Έμοιαζε φυσικό επακόλουθο να βάλουμε μια ρακέτα στα χέρια του Στέφανου. Από τριών χρονών την έπαιρνε παντού μαζί του".

Όσον αφορά το χτύπημα - κατατεθέν του Έλληνα αθλητή και τις επιρροές του, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:

"Το one-handed backhand είναι κάτι που κάναμε εγώ και ο πατέρας του. Μεγάλωσε παρακολουθώντας τον Ρότζερ Φέντερερ να παίζει. Έδωσε ό,τι είχε για να πετύχει, το ήθελε πολύ και τελικά τα κατάφερε".

Η Τζούλια Σαλίνκοβα αποκάλυψε και ποια ήταν η πρώτη κίνηση του συζύγου της όταν κατάλαβε την ροπή του γιου τους στο τένις:

"Όταν διαπίστωσε ότι πραγματικά του άρεσε να παίζει, εμπιστεύτηκε το ταλέντο του σε έναν άλλο προπονητή. Αλλά όταν ο Στέφανος άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ο σύζυγος μου τον συνόδευε και δούλευε μαζί του.

Τώρα προπονείται λίγο στην Αθήνα μαζί μας, αλλά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, εξασκείται περισσότερο στην Ακαδημία Μουράτογλου, στη Νίκαια της Γαλλίας".

Η πρόοδος και η εξέλιξη του Τσιτσιπά δεν ήρθε χωρίς θυσίες και η μητέρα του εξήγησε γιατί εμφανίζεται τόσο ώριμος σε μικρή ηλικία:

"Στα 20 του χρόνια δείχνει σημάδια μεγάλης ωριμότητας. Βλέπει ταινίες, λατρεύει τη φωτογραφία, χαλαρώνει με το ταξιδιωτικό του μπλογκ. Του λείπει η πλευρά του έφηβου, αυτή που σε ωθεί να κάνει βλακείες και να χαίρεσαι με τους φίλους σου, χωρίς έννοιες. Ξεκίνησε από μικρός τις θυσίες.

Κατάλαβε ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας τενίστας στα 10-11 χρόνια του. Έπαιζε παράλληλα ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μετά από ένα τουρνουά στη Γαλλία ξύπνησε τον πατέρα του στη μέση της νύχτας και του είπε 'δεν θέλω να κάνω άλλα σπορ. Θέλω να γίνω παίκτης του τένις".

Για το αν περίμενε τη φετινή αγωνιστική εικόνα του Στέφανου, η Τζούλια Σαλίνκοβα δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πως όλα κύλησαν καλύτερα από όσο είχαν υπολογίσει:

"Είχαμε ένα πρότζεκτ και το σεβαστήκαμε. Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα από όσο περιμέναμε. Μια μέρα τον έβλεπα από την τηλεόραση στη Βαρκελώνη, έπαιζε στον τελικό και σκέφτηκα: 'Τελικά έγινε πραγματικά καλός παίκτης'!"

AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ