ΤΕΝΙΣ

Η κλήρωση στο Ακαπούλκο

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Spain's Rafael Nadal celebrates after winning the third set against Australia's Nick Kyrgios during their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 27, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Πολύ δυνατό τουρνουά στο Μεξικό με τον Ράφαελ Ναδάλ να επιστρέφει στη δράση μετά τον αποκλεισμό του στην 8αδα του Australian Open.

Δυνατά ονόματα του παγκοσμίου τένις, θα πάρουν μέρος στο Abierto Mexicano που ξεκινάει τη Δευτέρα στο Ακαπούλκο.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, επιστρέφει στο ATP Tour μετά από τρεις εβδομάδες και την ήττα από τον Ντόμινικ Τιμ στα προημιτελικά της Μελβούρνης, έχοντας δύσκολο μονοπάτι προς τον τρίτο του τίτλο στη διοργάνωση (2005, 2013 όταν αυτό διεξαγόταν σε χώμα). Το 2017 έχασε στον τελικό από τον Σαμ Κουέρι (hard court). Έχει ρεκόρ 17-2 στη διοργάνωση.

Το Νο1 του ταμπλό και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο ATP 500 τουρνουά απέναντι στον συμπατριώτη του, Πάμπλο Αντουχάρ κόντρα στον οποίον μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις ενώ στο 2ο γύρο θα περιμένει έναν εκ των ανερχόμενων Άλεξ ντε Μινόρ-Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Στα προημιτελικά, ο Ράφα διασταυρώνεται με τον 8-Ντούσαν Λάγιοβιτς (ή τον big server Ρείλι Όπελκα) ενώ πιθανότερος αντίπαλος του 33χρονου Ισπανού στους "4" είναι ένας εκ των 7-Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ή 3-Στάνισλας Βαβρίνκα.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό κληρώθηκαν οι 6-Νικ Κύργιος, 4-Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και 5-Τζον Ίσνερ μαζί με το Νο2, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Κύργιος είναι υπερασπιστής του τίτλου στο Ακαπούλκο, κερδίζοντας τον Ζβέρεφ στον περσινό τελικό κι ενώ στο 2ο γύρο είχε σώσει 3 match points του Ναδάλ, σε ένα συγκλονιστικό ματς.

Ο Ελληνοαυστραλός που προέρχεται από τραυματισμό και είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από το New York Open και το Delray Beach Open, θα παίξει στον 1ο γύρο με αντίπαλο τον φορμαρισμένο, Ούγκο Ουμπέρ, Νο44 στον κόσμο και πρωταθλητή στο Όκλαντ το 2020 ενώ διασταυρώνεται στα προημιτελικά με το αστέρι της ATP, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (φιναλίστ αυτή την εβδομάδα στη Μασσαλία με τον Τσιτσιπά).

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Lee Jin-man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ