ΤΕΝΙΣ

Η Κάρολιν Βοζνιάκι αποκάλυψε την ασθένειά της

Caroline Wozniacki of Denmark reacts while competing against Anastasija Sevastova of Latvia in the women's singles final in the China Open at the National Tennis Center in Beijing, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Caroline Wozniacki of Denmark reacts while competing against Anastasija Sevastova of Latvia in the women's singles final in the China Open at the National Tennis Center in Beijing, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της σεζόν της, ο 28χρονη Κάρολιν Βοζνιάκι (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) έκανε την αποκάλυψη που σόκαρε το παγκόσμιο τένις.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της σεζόν της, η Κάρολιν Βοζνιάκι έκανε την αποκάλυψη που ουδείς περίμενε ή ήθελε να ακούσει από εκείνη. Το πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3) μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την ήττα της (2-1 σετ) από την Ελίνα Σβιτολίνα και υποστήριξε πως λίγες μέρες πριν την έναρξη του US Open έμαθε ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα!

" Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, ειδικά όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής. Στο τέλος της ημέρας, αναζητάς ένα πλάνο, προσπαθείς να βρεις πώς θα το αντιμετωπίσεις, κάνεις την έρευνά του και βρίσκεις πως υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές. Πρέπει να συνεχίσεις, αυτό προσπαθώ να κάνω, να μάθω να το αντιμετωπίζω και να ζω με αυτό. Είμαι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισα την κατάσταση, είμαι πολύ θετικός άνθρωπος" εξήγησε.

Η Βοζνιάκι εξήγησε πως αισθανόταν υπερβολική κούραση μετά την ολοκλήρωση του Γουίμπλεντον, ενώ ξύπνησε ένα πρωί και δεν μπορούσε να σηκώσει τα χέρια πάνω από το κεφάλι της. Μίλησε με γιατρούς στο Μόντρεαλ, έμαθε ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα και έκτοτε λαμβάνει ειδική θεραπεία με στόχο να μην επηρεαστεί η καριέρα της. Αυτό, βέβαια, δεν θα είναι και εύκολο, όσο κι αν η 28χρονη δείχνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Σίγουρα, πάντως, η Βοζνιάκι δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται σε τέτοια ζητήματα, είναι η ψυχραιμία.

" Δεν ήθελα να μιλήσω γι' αυτό στη διάρκεια της σεζόν, δεν ήθελα να πιστεύει ο κόσμος πως δεν αισθανόμουν καλά, διότι ήμουν μια χαρά. Κάποιες μέρες δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, κάποιες άλλες είσαι καλά. Η θεραπεία που ακολουθώ είναι εξαιρετική και δεν ανησυχώ. Ξέρω ότι πολύς κόσμος αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο και θέλω να γίνω ένας άνθρωπος που θα κοιτάζουν και θα λένε ότι μπορούν να ακολουθήσουν" πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ