ΤΕΝΙΣ

H ITF στηρίζει τον διαιτητή Ράμος στην κόντρα του με την Σερένα Γουίλιαμς

Serena Williams picks up her racket after having her serve broken by Naomi Osaka, of Japan, during the women's final of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 8, 2018, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
Serena Williams picks up her racket after having her serve broken by Naomi Osaka, of Japan, during the women's final of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 8, 2018, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Η ITF εξέδωσε ανακοίνωση, για τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο ανάμεσα στον διαιτητή, Κάρλος Ράμος και την Σερένα Γουίλιαμς, στηρίζοντας τον Πορτογάλο διαιτητή.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις εξέδωσε ανακοίνωση χθες (10/9), για τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο στον τελικό γυναικών του US Open ανάμεσα στον διαιτητή, Κάρλος Ράμος και την Σερένα Γουίλιαμς, στηρίζοντας τον Πορτογάλο διαιτητή.

Η Αμερικανίδα τενίστρια τρελάθηκε και έσπασε τη ρακέτα της, όταν τιμωρήθηκε, καθώς έπαιρνε εντολές από τον προπονητή της, κάτι που δεν είναι επιτρέπεται. Ζήτησε από τον διαιτητή να της ζητήσει συγγνώμη για την ποινή σε έντονο ύφος. Η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά, κάτι που δεν συνηθίζεται στο τένις.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το φινάλε του τελικού, ανακοινώθηκε πως θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 17.000 δολαρίων για όσα έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, το ποσό των 10.000 δολαρίων για "λεκτική επίθεση" στον διαιτητή, το ποσό των 4.000 δολαρίων επειδή της έγινε παρατήρηση για "coaching" και άλλες 3.000 δολάρια για την σπασμένη ρακέτα.

"Ο Κάρλος Ράμος είναι ένας από τους πιο έμπειρους και πιο σεβαστούς διαιτητές στο τένις. Οι αποφάσεις του κυρίου Ράμος, ήταν σύμφωνες με τους σχετικούς κανονισμούς και αυτό επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση του US Open, να τιμωρήσει την Σερένα Γουίλιαμς με πρόστιμο για τις τρεις παραβάσεις της.

Είναι κατανοητό πως πρόκειται για ένα θλιβερό συμβάν που σηκώνει συζήτηση. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε πως ο κύριος Ράμος εκπλήρωσε τα καθήκοντά του ως διαιτητής, σύμφωνα με το βιβλίο των κανονισμών και πως όλες τις φορές έδρασε με επαγγελματισμό και ακεραιότητα", αναφέρει η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ