ΤΕΝΙΣ

Η ευκαιρία του Αμβούργου για Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates defeating Serbia's Miomir Kecmanovic in the second round of competition at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, in the early morning hours of Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal celebrates defeating Serbia's Miomir Kecmanovic in the second round of competition at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, in the early morning hours of Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Μετά την ακύρωση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στο τένις, η επανέναρξη των αγώνων μπορεί να σημάνει την επιστροφή των μεγάλων ονομάτων σε μικρότερα τουρνουά, όπως του Ναδάλ στο Αμβούργο.

Μετά την ακύρωση ολόκληρης της χορτάρινης σεζόν, ίσως δούμε ορισμένα μεγάλα ονόματα να αγωνίζονται σε μικρότερα τουρνουά με την επανέναρξη του tour

Η ATP με την WTA, ανακοίνωσαν την επέκταση της τενιστικής καραντίναςμέχρι τις 13 Ιουλίου και ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία αναστολή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, μετά την ολοκληρωτική ακύρωση της χωμάτινης σεζόν στα ευρωπαϊκά courts, το ίδιο συνέβη και με την πιο σύντομη περίοδο στο γρασίδι καθώς οι ιθύνοντες του τένις αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος και η ασφάλεια για να πραγματοποιηθεί το Wimbledon Championships, το πιο ιστορικό τουρνουά τένις στον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 13 Ιουλίου, δεν θα παρακολουθήσουμε καθόλου τένις, διευρύνοντας έτσι την καραντίνα για 4.5 μήνες. Τα τελευταία τουρνουά στο tour ήταν τα δύο ATP 500 σε Ντουμπάι (Τζόκοβιτς) και Ακαπούλκο (Ναδάλ).

Αν όλα πάνε καλά, η επανέναρξη του ATP Tour θα μας βρει και σε χώμα και σε γρασίδι.

Στις 13 Ιουλίου είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν δύο σημαντικά τουρνουά: το ATP 500 στο Αμβούργο (χώμα) και το Newport Championships στο Rhode Island των ΗΠΑ (χόρτο) καθώς και το επίσης χωμάτινο στο Μπάσταντ της Σουηδίας.

Λόγω της μακράς απραξίας, πολλοί κορυφαίοι τενίστες θα θελήσουν να επιστρέψουν το συντομότερο στο tour και είναι ευκαιρία για τα τουρνουά αυτά να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα και να γεμίσουν τις κερκίδες τους με διψασμένους φιλάθλους.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δούμε τον Ναδάλ να επιστρέφει στο Αμβούργο για πρώτη φορά μετά το 2015, όταν είχε κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Γερμανική μεγαλούπολη με νίκη επί του Φάμπιο Φονίνι στον τελικό.

Ντόμινικ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχουν ήδη "κλειδώσει" την παρουσία τους στη χωμάτινη διοργάνωση των 2εκ. ευρώ και θεωρείται βέβαιο ότι οι Γερμανοί θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν και το "ΟΚ" του Ναδάλ, ποντάροντας και στην επιθυμία του Βασιλιά του χώματος να αγωνιστεί σε ένα, τουλάχιστον, χωμάτινο τουρνουά φέτος.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Rebecca Blackwell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ