ΤΕΝΙΣ

Grand Slam χωρίς κόσμο: Η αντίδραση των παικτών

The construction work of the newly built roof of the Philippe Chatrier center court is pictured Wednesday Feb.5, 2020 at the Roland Garros stadium. The French Open venue becomes the last of the four Grand Slam venues to install a retractable roof on their main show court. ( Martin Bureau/Pool via AP)
The construction work of the newly built roof of the Philippe Chatrier center court is pictured Wednesday Feb.5, 2020 at the Roland Garros stadium. The French Open venue becomes the last of the four Grand Slam venues to install a retractable roof on their main show court. ( Martin Bureau/Pool via AP) AP

Η προοπτική της διεξαγωγής ενός Grand Slam χωρίς την παρουσία θεατών φαίνεται πως βρίσκει πρώτα και κύρια αντίθετα τους ίδιους τους παίκτες.

Βαδίζουμε σιγά-σιγά προς τον Ιούνιο που θα είναι ακόμα ένας μήνας χωρίς αγωνιστική δράση, όπως άλλωστε και ο Ιούλιος αλλά και ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις για τη διεξαγωγή ή μη του US Open και του Ρολάν Γκαρός αλλά και των τρόπων της τυχόν διεξαγωγής τους (με ή χωρίς κοινό).

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση των διοργανωτών των τουρνουά που καλούνται να βρουν λύσεις σε πρωτοφανείς συνθήκες για τα παγκόσμια χρονικά, "ζυγίζοντας" πολλές εναλλακτικές. Το US Open φαίνεται πως δεν είχε στο μυαλό του, μέχρι πρότινος, τη διεξαγωγή του τουρνουά χωρίς καθόλου φιλάθλους, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες το σενάριο αυτό εξετάζεται εξονυχιστικά.

"Δύο μήνες πριν, κανείς στο US Open δεν έπαιρνε στα σοβαρά το σενάριο της διεξαγωγής της διοργάνωσης χωρίς κόσμο. Όσο προχωρά ο καιρός, αντιλαμβάνομαι πόσο ξεχωριστό θα ήταν να μπορέσει να γίνει η διοργάνωση, έστω και χωρίς κόσμο, καθώς το κοινό "διψά" για δράση αλλά θα πρέπει να δει το τουρνουά με άλλη προοπτική. Θα είναι κάτι το διαφορετικό. Θα μεταδοθεί διαφορετικά και θα "καταναλωθεί" διαφορετικά. Με άδεια καθίσματα, δεν γίνεται η αίσθηση να είναι η ίδια" ανέφερε ο υπεύθυνος εσόδων της USTA, Λιου Σερ.

Ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο σενάριο αυτό φαίνεται ότι είναι η αντίδραση μερικών πολύ κορυφαίων ονομάτων του τουρ που δεδομένα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προοπτική να παίξουν χωρίς κοινό. Και πιο μεγάλο όνομα από αυτό του Ρότζερ Φέντερερ δεν υπάρχει.

Ο Μαέστρος δήλωσε πρόσφατα: "Θεωρητικά, μπορούμε να παίξουμε χωρίς φιλάθλους. Αλλά ελπίζω το τουρ να μην επιστρέψει με αυτή τη συνθήκη. Ας επιστρέψουμε όταν όλα θα είναι έτοιμα και θα μπορεί να έρθει και ο κόσμος να μας δει. Ένα εντελώς γήπεδο είναι ένας πολύ άσχημος χώρος για να παίξεις ένα μεγάλο τουρνουά".

Την ίδια περίπου γνώμη έχει και ο Μάριν Τσίλιτς που δήλωσε προ ημερών ότι ένα US Open χωρίς κοινό δεν θα έχει την ίδια αξία με τα προηγούμενα και ο νικητής δεν θα λάβει το ίδιο credit ενώ η Πέτρα Κβίτοβα δεν μπορεί καν να διανοηθεί να παίξει σε άδειο γήπεδο!

Υπάρχουν όμως τενίστες όπως ο Νταν Έβανς που δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να γίνει ένα US Open χωρίς κόσμο.

"Θα ήταν μια χαρά να παίξουμε έστω και έτσι. Θα ήταν μια ηχηρή δήλωση ότι επιστρέφουμε. Το άδειο γήπεδο θα δημιουργούσε μια μοναδική ατμόσφαιρα γνωρίζοντας ότι πάρα πολύς κόσμος "κρέμεται" από την τηλεόραση και βλέπει το ματς!", ανέφερε ο Βρετανός δίνοντας μια άλλη οπτική στο όλο θέμα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ