ΤΕΝΙΣ

Γουλί και ευτυχισμένοι!

Γουλί και ευτυχισμένοι!

Η ομάδα της Σερβίας πανηγύρισε την κατάκτηση του Davis Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της με ένα... ομαδικό κούρεμα. Ο άγνωστος ήρωας και η ευτυχία του Νόβακ Τζόκοβιτς (video)

Βίκτορ-ι για τη Σερβία! Ο σχετικά άγνωστος Βίκτορ Τροΐτσκι, ένας παίκτης που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ήταν (καλός) αντίπαλος των Ελλήνων στα Challenger τουρνουά, έβαλε το θεμέλιο λίθο στην κατάκτηση του Davis Cup από τη Σερβία την Κυριακή (5/12).

Μπροστά σε 17.000 ένθερμους υποστηρικτές επικράτησε 6-2, 6-2, 6-3 του Μίκαελ Λοντρά και... έκανε τη Σερβία την 17η διαφορετική κάτοχο του τίτλου. Νωρίτερα ο 3ος κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς είχε νικήσει 6-2, 6-2, 6-4 τον Γκαέλ Μονφίς, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

"Είναι απίστευτο αυτό που ζω. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω, τι να κάνω. Είναι η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου". Ο 24χρονος, Νο 28 στον κόσμο, ήταν η επιλογή-έκπληξη στο δεύτερο μονό με τους εκλέκτορες να αφήνουν εκτός τον έμπειρο Νέναντ Ζίμονιτς.

" Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου και πιθανότατα στην (αθλητική) ιστορία της χώρας", τόνισε ο Τζόκοβιτς, υπερβάλλοντας ίσως λόγω της στιγμής και πρόσθεσε " σαν να κερδίσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο". Το Αυστραλιανό Όπεν το 2008 αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τον "Νόλε". Αυτό είναι προφανές!

Μετά το τέλος του αγώνα οι Σέρβοι παίκτες κράτησαν την υπόσχεση τους και υποβλήθαν σε ομαδικό κούρεμα. Ο πρώτος που κάθισε στην καράκλα ήταν ο πρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας, Σλόμπονταν Ζιβογίνοβιτς, ένας εξαιρετικός παίκτης στα νιάτα του.

"Είμαι γουλί και ευτυχισμένος", υποστήριξε ο Σέρβος πρόεδρος. Επί των ημερών του οι Σέρβοι παίκτες έχουν ανέβει στο Νο1 (Άνα Ιβάνοβιτς, Γέλενα Γιάνκοβιτς), έχουν κατακτήσει μεγάλα τουρνουά και τώρα ήρθε το Davis Cup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ