ΤΕΝΙΣ

Γουίμπλεντον: Είχε ασφαλιστεί για πανδημία, κέρδισε 107 εκατομμύρια ευρώ

Rafael Nadal, of Spain, prepares to serve to Daniil Medvedev, of Russia, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 8, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Rafael Nadal, of Spain, prepares to serve to Daniil Medvedev, of Russia, during the men's singles final of the U.S. Open tennis championships Sunday, Sept. 8, 2019, in New York. (AP Photo/Charles Krupa) AP

Περισσότερα από 140 εκατομμύρια ευρώ θα εισπράξει το Γουίμπλεντον από την ακύρωση του φετινού τουρνουά, καθώς εδώ και 17 χρόνια πλήρωνε ασφάλεια για να καλυφθεί σε περίπτωση πανδημίας!

Έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες από την ανακοίνωση της ακύρωσης του Γουίμπλεντον για το 2020 εξαιτίας του κορονοϊού και τώρα έγινε γνωστή μια απίστευτη ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν οι διοργανωτές του ιστορικού τουρνουά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή οι Άγγλοι πλήρωναν ασφάλεια δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως ώστε να καλύψουν πιθανή ζημιά σε περίπτωση πανδημίας, με αποτέλεσμα να έχουν δώσει τα τελευταία 17 χρόνια το ποσό των 34.000.000 ευρώ. Σημαντική "χασούρα", θα σκεφτεί κάποιος, ωστόσο η διορατικότητα των ανθρώπων που έκαναν αυτή τη σκέψη οδήγησε φέτος σε ένα πραγματικά τεράστιο κέρδος.

Με το τουρνουά να ακυρώνεται εξαιτίας του κορονοϊού, το Γουίμπλεντον θα εισπράξει το ποσό των 141.000.000 ευρώ χάρη σε αυτή την ασφάλεια, γεγονός που σημαίνει ότι η επένδυση των τελευταίων σχεδόν δύο δεκαετιών οδήγησε σε κέρδος 107.000.000 ευρώ. Όχι κι άσχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ