ΤΕΝΙΣ

Γκοφάν: "Είχα posters με τον Φέντερερ, είμαι ακόμη fan του"

David Goffin, of Belgium, reacts to a shot from Jan-Lennard Struff, of German, during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
David Goffin, of Belgium, reacts to a shot from Jan-Lennard Struff, of German, during the third round at the Western & Southern Open tennis tournament Tuesday, Aug. 25, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Νταβίντ Γκοφάν παραδέχθηκε πως ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν... παιδικός του ήρωας, δεδομένου ότι είχε posters του στο δωμάτιό του.

Ο Νταβίντ Γκοφάν ανέφερε σε δηλώσεις του, πώς όταν ήταν μικρός είχε posters του Ρότζερ Φέντερερ, ενώ συνεχίζει να παραμένει ακόμη και σήμερα μεγάλος fan του Ελβετού τενίστα.

Μιλώντας στο Major Talk του Tennis Majors, ο 29χρονος Βέλγος τενίστας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: "Είχα posters του Φέντερερ. Είμαι ακόμη μεγάλος θαυμαστής του. Δεν είχα παίξει ποτέ εναντίον του και τελικά συνέβη. Είχα δύο πόντους για να προηγηθώ με 2-0 σετ και φυσικά λόγω της εμπειρίας του ήταν ικανός για να ανατρέψει την κατάσταση".

Ο Γκοφάν αναφέρεται στον 4ο γύρο του Ρολάντ Γκαρός το 2012, οπού μπορεί να προηγήθηκε με 1-0 στα σετ (5-7), αλλά ο Φέντερερ γύρισε το παιχνίδι, νικώντας τα επόμενα τρία σετ (7-5, 6-2, 6-4) και ο Ελβετός πήρε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση.

Οι Φέντερερ και Γκοφάν έχουν αναμετρηθεί συνολικά 11 φορές στο tour, με τον Ελβετό να επικρατεί με 10-1 στα μεταξύ τους ματς.

Ο Γκοφάν έχει ύψος μόλις 1.80 μέτρα και θεωρείται ένας από τους πιο κοντούς παίκτες στο tour, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι προσπαθεί να βρει τρόπους να κερδίσει τους αντιπάλους που είναι μεγαλύτεροι σωματικά και πιο δυνατοί από αυτόν.

Ο Βέλγος δήλωσε σχετικά με αυτό ότι: "Σωματικά αναπτύχθηκα αργά στην εφηβεία. Ήμουν πολύ πιο μικροκαμωμένος από όλους τους άλλους παίκτες, όταν ήμουν 14 ή 15 χρονών. Τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά- όταν στα 16 μου, υπήρχαν παιδιά μεγαλύτερα σωματικά, πιο δυνατά, που είχαν μούσι, εγώ ήμουν ακόμη μικρό παιδί, που έμοιαζε μικρότερο από 14 χρονών. Προσπαθούσα να χτυπήσω την μπάλα γρήγορα, προσπαθούσα να βρω τρόπους απέναντι σε παίκτες που ήταν πιο δυνατοί από εμένα. Αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και η Βελγική Ομοσπονδία δίσταζε να με κρατήσει. Ήταν λίγο δύσκολα τότε για εμένα. Άρχισα να μεγαλώνω, έχοντας στο ίδιο επίπεδο τις ικανότητες μου στο τρέξιμο. Έφτασα τους παίκτες που ήταν πιο δυνατοί από εμένα".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ