ΤΕΝΙΣ

Γιακούποβιτς: "Ουδέποτε είχα την παραμικρή ανάμιξη σε παράνομες ενέργειες"

Γιακούποβιτς: "Ουδέποτε είχα την παραμικρή ανάμιξη σε παράνομες ενέργειες"
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς με γραπτή του δήλωση τοποθετήθηκε για τις κατηγορίες Tennis Integrity Union τονίζοντας την αθωότητα του και την πρόθεσή του να προσφύγει στο CAS.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς. Ο 33χρονος Έλληνας τενίστας με ρίζες από τη Βοσνία κρίθηκε ένοχος για παραβιάσεις κανονισμών σε θέματα διαφθοράς του αθλήματος σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο τένις (Tennis Anti-Corruption Program).

Ο Γιακούποβιτς με γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε είχε την παραμικρή ανάμιξη σε παράνομες ενέργειες στην 20ετή παρουσία του στα κορτ και στη συνέχεια επεσήμανε ότι θα προσφύγει στο CAS.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του: "Μετά την ανακοίνωση της νεοσύστατης Tennis Integrity Union ότι κρίθηκα ένοχος για παραβίαση κάποιων κανονισμών περί διαφθοράς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε είχα την παραμικρή ανάμιξη σε παράνομες ενέργειες, όπως αυτές που μου αποδίδονται. Αυτοί που με γνωρίζουν και ξέρουν την αγάπη μου για το τένις γνωρίζουν καλά ότι υπήρξα υπόδειγμα του ευ αγωνίζεσθαι σε όλη τη διάρκεια της 20ετούς αθλητικής μου καριέρας, κατά την οποία ουδέποτε τιμωρήθηκα για το παραμικρό.

Η απόφαση αυτή, που έχει ληφθεί από αναρμόδιο όργανο, οφείλεται σε μιά καθυστερημένη καταγγελία για μία και μόνη προφορική μου φράση που υποτίθεται ότι είπα σε κάποιον και σε παράλειψη τήρησης κάποιων καινούργιων τυπικών διαδικασιών εκ μέρους μου.

Επειδή όμως δεν επιτρέπω σε κανέναν να θίγει την τιμή και την υπόληψή μου θα προσφύγω άμεσα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο για την ακύρωση της λανθασμένης απόφασης και θα ασκήσω μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση σε όσους με ενέπλεξαν σε αυτή την υπόθεση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ