ΤΕΝΙΣ

Για 10η φορά κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ!

Spain's Rafael Nadal kisses the trophy as he celebrates winning his tenth French Open title against Switzerland's Stan Wawrinka in three sets, 6-2, 6-3, 6-1, during their men's final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Sunday, June 11, 2017. (AP Photo/Christophe Ena)
Spain's Rafael Nadal kisses the trophy as he celebrates winning his tenth French Open title against Switzerland's Stan Wawrinka in three sets, 6-2, 6-3, 6-1, during their men's final match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Sunday, June 11, 2017. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Ιστορία έγραψε στο Ρολάν Γκαρός ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος νίκησε στα τρία σετ τον Σταν Βαβρίνκα στον τελικό και κατέκτησε για 10η φορά στην καριέρα του το Γαλλικό Όπεν. Προσπέρασε τον Πιτ Σάμπρας ο Ισπανός, φτάνοντας τους 15 τίτλους σε Γκραν Σλαμ. (VIDEOS)

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώμα και το Ρολάν Γκαρός είναι το τουρνουά του. Ο λόγος για τον Ραφαέλ Ναδάλ, που για 10η φορά κατέκτησε το τρόπαιο στο Γαλλικό Όπεν, επίδοση μοναδική στην ιστορία του ανδρικού τένις. Μόνο η Μάργκαρετ Κορτ μετρά 11 τίτλους στο Αυστραλιανό Όπεν.

Παράλληλα, ο Ισπανός, με τη νίκη του με 6-2, 6-3, 6-1 επί του Σταν Βαβρίνκα, έφτασε τους 15 τίτλους σε Γκραν Σλαμ, προσπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας, και πλέον θέλει τρεις ακόμα για να "πιάσει" τον κορυφαίο όλων, Ρότζερ Φέντερερ.

Στα του τελικού, ο Ναδάλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βαβρίνκα, που ήταν φανερά εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού με τον Μάρεϊ. Ο Ισπανός, ως συνήθως, "έτρεξε" τον αντίπαλό του και τον υποχρέωσε σε δεκάδες αβίαστα λάθη, ενώ δεν άφηνε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνοντας 6 μπρέικ επί του αντιπάλου του, χωρίς να δεχθεί κανένα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Ελβετός κατάφερε να κατακτήσει μόλις 6 γκέιμ σε ολόκληρο τον αγώνα, ενώ ο Ναδάλ ολοκλήρωσε το τουρνουά χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ! Αυτή ήταν μόλις η πρώτη ήττα του Βαβρίνκα σε τελικό Γκραν Σλαμ. Από την άλλη, ο Ναδάλ έχει πετύχει το απόλυτο στο Παρίσι, αφού σε 10 παρουσίες στον τελικό, έχει ισάριθμα τρόπαια.

Τα στατιστικά του τελικού:

Για 10η φορά κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ!
Για 10η φορά κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ!

AP Photo/Christophe Ena





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ